eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Botka László, Szeged polgármestere, az MSZP miniszterelnök-jelöltje beszédet mond pártja majálisán a Városligetben 2017. május 1-jén.
Nyitókép: Mohai Balázs

Nem vállal tisztséget az MSZP-ben Botka László

A párt egykori miniszterelnök-jelöltje ellenzéki önzésről, árulásról és butaságról beszél egy interjúban. Szerinte óriási az ellenzéki pártok felelőssége abban, hogy a Fidesznek ismét kétharmada van az Országgyűlésben.

Botka László szegedi polgármester a Szeged.hu portálnak nyilatkozva egyedülálló eredménynek nevezte, hogy a város kétharmados ellenzéki település maradt az áprilisi országgyűlési választáson, majd annak eredményét értékelve emlékeztetett arra, hogy tavaly januárban egyértelmű stratégiával állt a nyilvánosság elé.

Botka László a kampányban egyebek között új baloldali politikát sürgetett és arról beszélt, hogy az egységes, kormányképes alternatíva mellett egységes közös listára valamint 106 közös képviselő-jelöltre van szükség.

A politikus szerint érthető a parlamenti ellenzéki pártokkal szembeni düh, mert többszörösen leszerepeltek,

legutoljára azzal, hogy nem tudták még az újabb kétharmadot sem megakadályozni. Mint mondta: óriási ebben e pártok felelőssége, a Jobbiktól az LMP-n át az MSZP-ig.

Botka László szerint Orbán Viktor miniszterelnök lényegében egypártrendszert épített, és ehhez aktívan hozzájárultak az ellenzék vezetői, ki ostobaságból, ki érdekből.

Amíg nem értik meg Budapesten, hogy miért nyert a Fidesz zsinórban harmadszor, semmi se fog változni.

Amíg nem értik meg, hogy nem a választókat kell szidni a vereség után, hanem meg kell őket érteni, és legfőképp dolgozni kellene értük, minden marad a régiben – tette hozzá a szegedi polgármester.

A politikus arról is beszélt, hogy

szorosabbra szeretné fűzni a kapcsolatot Hódmezővásárhely polgármesterével, Márki-Zay Péterrel,

és tizennyolc év után nem vállal semmilyen tisztséget az MSZP-ben, mert teljes erejével a szegedi választókat kívánja képviselni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×