INFORÁDIÓ 
2019. július 22. hétfő
Magdolna

m3-as metró

szerelvény

felújítás

Budapest, 2017. november 3. Metrószerelvény az Újpest-Városkapu állomáson a 3-as metró felújítása előtti utolsó napon, 2017. november 3-án. Az Újpest-Központ és a Lehel tér közötti szakasz felújítása várhatóan egy évig tart. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását

Befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását. A Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője az InfoRádiónak elmondta: a hétvégére a teljes, 37 szerelvényes kontingens Magyarországon lesz.

36 szerelvény már Magyarországon van, a maradék egy pedig a hétvégén megérkezik, így a teljes flotta itthon lesz – árulta el Gulyás Attila.

„Ezzel befejeződött a járműcsere”

– hangsúlyozta. Mivel jelenleg újítják a 3-as metró vonalát, így 21 szerelvénynél többre nincs szükség, ennyi új szerelvény pedig heteken belül minden vizsgával és engedéllyel rendelkezni fogn – tette hozzá a Metró Közlekedési Dolgozók Szakszervezetének vezetője.

A járművek belső szerkezeteit teljesen felújították, új motort és elektromos berendezéseket kapott a szerelvény, csupán a kocsiszekrényből és az alvázból mentettek meg valamennyit a régi kocsikból a szakemberek – mondta Gulyás Attila.

„90 százalékában ezek teljesen új és korszerű berendezéseket tartalmaznak”

– fogalmazott.

Bár a munkálatok kezdetén rengeteg kritika érte az orosz gyártót és a hazánkban végzett végösszeszerelésért felelős szakembereket, „most már azt lehet mondani, hogy normálisnak mondható együttműködés van” – emelte ki. Mostanában nem fordult elő, hogy szerelvényeket kell kivonni a forgalomból, mint tavaly nyáron.

Nyitókép: Máthé Zoltán

Kapcsolódó hang

Befejezték a 3-as metró szerelvényeinek felújítását
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018