INFORÁDIÓ 
2019. január 22. kedd
Artúr, Vince

lázár jános

belpolitika

választókerület

Hódmezővásárhely, 2018. január 29. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter beszédet mond a Hódmezővásárhelyi Járási Hivatal kibővített ügyfélszolgálatának átadásán 2018. január 29-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Lázár János: ez a magyar dilemma már 150 éve

A médiaszerepléseket illetően is kivonul a nagypolitikából Lázár János. A leköszönő kancelláriaminiszter országgyűlési képviselőként dolgozik tovább és nem nyilatkozik többet országos ügyekről. Ezt ő maga mondta el a 444-nek adott interjúban.

Lázár János megerősítette, hogy azért nem vállalt szerepet a következő kormányban, mert a választókerületével akar foglalkozni. "A feleségem szerint nem lehet egy fenékkel két lovat megülni és ebben nagyon sok igazság van" - jelentette ki, hozzátéve, hogy amikor Budapesten volt, azon bosszankodott, miért nincs Hódmezővásárhelyen és fordítva. Mivel sosem költöztek Budapestre, 200 kilométernyi távolságot kellett áthidalni, ez feladta a leckét. Úgy véli, a vásárhelyiek is azt szeretnék, ha többet tudna velük lenni és az ő ügyeikkel foglalkozni.

A fideszes politikus cáfolta, hogy rossz viszonyban van Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetőjével.

"Soha nem valakivel küzdöttem, hanem valamiért küzdök mindig,

és ezek soha nem személyes csaták voltak, minden volt minisztertársammal kiváló személyes viszonyban vagyok."

Lázár János egyetért azzal, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2030-ig tervez és Európa egyik legjobb helyévé akarja tenni Magyarországot. Szerinte ez egy ambiciózus feladat, amiben országgyűlési képviselőként vagy fideszes politikusként nagyon szívesen vesz részt. "Arra biztatom azt a 19 települést, amit képviselek, hogy ők is csatlakozzanak ehhez a munkához. Úgy gondolom, ez a nagy magyar dilemma már 150 éve, hogy Európa nyugati feléhez vagy a "Mageurópához" életminőség, életkilátások szempontjából tartozhatunk-e egyáltalán, vagy sem".

A volt miniszter nem osztja azok véleményét, akik szerint a politika már nem értelmiségi műfaj.

"Én értelmiségi műfajnak tekintem, de kihalófélben lévő vagyok. Végletekig hiszek abban, hogy a politika intellektuális és értelmiségi műfaj - ez persze jelent előnyt és hátrányt is -, de többféle iskola van a politikában"

- fejtette ki.

Lázár János azt is elmondta, hogy nem tartja szerencsésnek a bíróságok kormányzati kritizálását, majd gyorsan hozzátette, hogy a jövőben országos ügyekben már nem akar megszólalni.

Nyitókép: Rosta Tibor

Kapcsolódó hang

Kivonul a nagypolitikából Lázár János
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018