INFORÁDIÓ 
2019. február 20. szerda
Aladár, Álmos

lapszemle

normafa

szájer józsef

nyugdíj

megtakarítás

nestlé

munkaerőhiány

kiköltözés

Szájer József: ez ellen lázadnak az emberek - lapszemle

Infostart / InfoRádió

Civilek tiltakoznak a Normafára tervezett sí- és szánkópálya hóágyúi ellen. Nem aggódnak nyugdíjuk miatt a fiatalok. Automatizációra kényszerült a munkaerőhiány miatt a Nestlé Magyarországon.

A Magyar Idők Szájer Józseffel, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselővel közöl interjút. A kormánypárti politikus szerint a jövői évi uniós választás erős üzenetet küld a tagállamok vezetőinek. Az emberek egyre inkább fellázadnak a politikai korrektség szájkosara és az eddigi életformánkat veszélyeztető külső kihívásokkal szembeni tétlenség ellen - fogalmaz Szájer József. Úgy véli, hogy a multikulturalizmusnak nincsen valódi tartalma, az pusztán önmagáért tekinti ünnepelendőnek a sokszínűséget.

A Népszavában az olvasható, hogy megkezdődött a Normafára szánt sípálya és szánkópálya környezetvédelmi engedélyezése. A beruházás ellen több zöld szervezet tiltakozik, mert nem értenek egyet azzal, hogy a létesítmény üzemeltetői hóágyúkat is használhatnak majd.

A Világgazdaság egy online kutatás eredményére hivatkozva azt írja, hogy a fiatalok nagyon magabiztosan gondolnak a nyugdíjas éveikre. A többségük abban bízik, hogy az állami nyugdíjat jelentős mértékben ki tudja egészíteni saját megtakarításból származó jövedelemmel, és ennek köszönhetően az alapvető szükségletek mellett luxustermékeket is megengedhet majd magának. Sokan közülük a leendő gyerekeiktől is számítanak támogatásra.

A Portfolio azt írja, hogy több milliárd forinttal drágult a Nestlé büki beruházása, mert a cégnek részben automatizálnia kellett a termelést a munkaerőhiány miatt. Ezt Tompa Gábor, a társaság külső vállalati kapcsolatok igazgatója mondta a portálnak. Verő Barbara HR-igazgató szerint többen már havonta pár ezer forintért is munkahelyet váltanak , de ennek hamarosan meglehet a böjtje. A bérigény mellett irreális karrierelvárások is megjelentek, sokan pár év alatt vezérigazgatók akarnak lenni.

A Pénzcentrum szerint az európai fiatalok átlagosan 26 éves korukban hagyják el a szülői házat. Magyarországon ennél egy évvel tovább marad odahaza az ifjú generáció. Mindazonáltal vannak olyan országok is, ahol a gyerekek csak bőven 30 éves koruk fölött repülnek ki a szülői fészekből.

Kapcsolódó hang

1. rész
 


2. rész
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018