eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Szájer József: ez ellen lázadnak az emberek - lapszemle

Civilek tiltakoznak a Normafára tervezett sí- és szánkópálya hóágyúi ellen. Nem aggódnak nyugdíjuk miatt a fiatalok. Automatizációra kényszerült a munkaerőhiány miatt a Nestlé Magyarországon.

A Magyar Idők Szájer Józseffel, a Fidesz-KDNP európai parlamenti képviselővel közöl interjút. A kormánypárti politikus szerint a jövői évi uniós választás erős üzenetet küld a tagállamok vezetőinek. Az emberek egyre inkább fellázadnak a politikai korrektség szájkosara és az eddigi életformánkat veszélyeztető külső kihívásokkal szembeni tétlenség ellen - fogalmaz Szájer József. Úgy véli, hogy a multikulturalizmusnak nincsen valódi tartalma, az pusztán önmagáért tekinti ünnepelendőnek a sokszínűséget.

A Népszavában az olvasható, hogy megkezdődött a Normafára szánt sípálya és szánkópálya környezetvédelmi engedélyezése. A beruházás ellen több zöld szervezet tiltakozik, mert nem értenek egyet azzal, hogy a létesítmény üzemeltetői hóágyúkat is használhatnak majd.

A Világgazdaság egy online kutatás eredményére hivatkozva azt írja, hogy a fiatalok nagyon magabiztosan gondolnak a nyugdíjas éveikre. A többségük abban bízik, hogy az állami nyugdíjat jelentős mértékben ki tudja egészíteni saját megtakarításból származó jövedelemmel, és ennek köszönhetően az alapvető szükségletek mellett luxustermékeket is megengedhet majd magának. Sokan közülük a leendő gyerekeiktől is számítanak támogatásra.

A Portfolio azt írja, hogy több milliárd forinttal drágult a Nestlé büki beruházása, mert a cégnek részben automatizálnia kellett a termelést a munkaerőhiány miatt. Ezt Tompa Gábor, a társaság külső vállalati kapcsolatok igazgatója mondta a portálnak. Verő Barbara HR-igazgató szerint többen már havonta pár ezer forintért is munkahelyet váltanak , de ennek hamarosan meglehet a böjtje. A bérigény mellett irreális karrierelvárások is megjelentek, sokan pár év alatt vezérigazgatók akarnak lenni.

A Pénzcentrum szerint az európai fiatalok átlagosan 26 éves korukban hagyják el a szülői házat. Magyarországon ennél egy évvel tovább marad odahaza az ifjú generáció. Mindazonáltal vannak olyan országok is, ahol a gyerekek csak bőven 30 éves koruk fölött repülnek ki a szülői fészekből.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×