eur:
390.24
usd:
364.25
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt ifjúsági szervezete, a LiFT vezetője a LiFT által a hazai oktatás helyzetéről rendezett vitán a Liberálisok budapesti irodájában 2016. március 9-én. A rendezvényen a Fidelitas és az Ifjúsági Kereszténydemokrata Szövetség (IKSZ) nem vett részt.
Nyitókép: Kovács Tamás

Közös ellenzéki listát szorgalmaznak a Liberálisok

A Liberálisok közös ellenzéki listát szeretnének állítani a jövő májusban esedékes európai parlamenti választáson. A párt elnökhelyettese azt is bejelentette: a május 9-i Európa napon uniós zászlót akarnak kitenni a Parlament elé.

Még hatékonyabb, még egyértelműbb együttműködésre lett volna szükség az ellenzéki pártok között az április 8-ai parlamenti választás előtt – értékelte az eredményeket a Magyar Liberális Párt-Liberálisok elnökhelyettese. Sermer Ádám szerint azonban ezzel is csak legfeljebb a Fidesz-KDNP kétharmados többségét lehetett volna megakadályozni.

A politikus ezek figyelembevételével készülne fel a 2019. májusában esedékes európai parlamenti választásra. „Egy kormánypárti politikával szembeforduló, EU-párti magyar politika is jelenjen meg a palettán egy külön pólusként, ennek érdekében mi szeretnénk minden ellenzéki pártot felhívni arra, hogy kezdjük el azokat a tárgyalásokat, amelyek előkészítik egy EU-párti, ellenzéki közös európai parlamenti lista felállítását” – mondta Sermer Ádám.

A liberálisok elnökhelyettese azt is elmondta: pártja az idei Európa napon, május 9-én egy uniós zászlót akar tartani az Országház előtt 24 órán keresztül, ezzel is felhívva a figyelmet arra: Magyarország Európához tartozik.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×