eur:
394.46
usd:
370.45
bux:
65587.78
2024. április 22. hétfő Csilla, Noémi
Szalmonellás csokik - megszólalt a Rossmann

Szalmonellás csokik - megszólalt a Rossmann

Az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén arról kapott információt a Nébih a napokban, hogy a magyarországi Rossmann üzletekbe is eljuthatott a szennyezett édesség.

A cég magyarországi képviselete közölte: a vizsgálatok alapján a magyarországi üzletekben nem került forgalomba olyan csokoládékészítmény, amelyben egy németországi vizsgálat baktériumszennyeződést talált, a probléma más országok üzleteit érinti.

A Das Exquisite márkájú áfonyás fehércsokoládét a Rossmann óvintézkedésként még a hét elején az összes magyarországi üzletéből visszahívta.  

Szalmonellás csokik - megszólalt a Rossmann

A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden közölte, hogy Lengyelországban gyártott, szalmonella baktériummal szennyezett áfonyás fehércsokoládé kerülhetett kereskedelmi forgalomba, a termék az Európai Bizottság gyorsriasztási rendszerén (RASFF) érkezett információ szerint a magyarországi Rossmann üzletekbe is eljuthatott.

A fertőzés jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható vagy a fertőzés tünetmentes is lehet. A tünetek általában a szennyezett étel elfogyasztását követően 1-2 napon belül (6-48 óra) jelentkeznek, de akár ennél hosszabb lappangási idő is lehetséges.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×