eur:
394.44
usd:
365.1
bux:
65537.2
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Félmilliárdos pluszköltséget jelent havonta a metrópótlás

Félmilliárdos pluszköltséget jelent havonta a metrópótlás

Hivatalosan megtakarítást jelent, hogy a 3-as metró csak részlegesen jár a felújítás alatt, de a megspórolt pénzt el is viszik a pótlás többletkiadásai.

Az utasoknak kényelmetlenséggel, a  BKV-nak pedig jelentős többletköltséggel jár, hogy a 3-as metró északi szakaszának felújítása alatt pótló járatokat kell üzemeltetni – írja aVilággazdaság. A lap szerint a pótlás miatt felmerülő plusz összeg több mint félmilliárd forint.

A működési kiadásokat csökkenti, hogy nem jár a metró, de növeli a metró pótlása, illetve egyes busz- és villamosjáratok sűrítése, válaszolta a BKV a Világgazdaság megkeresésére. Egyrészt azért alakult így, mert a metró fajlagos költsége a legalacsonyabb, másrészt a leállás átmeneti jellege miatt nem minden költségfajtánál jelentkezik megtakarítás.

Az M3-as vonalon folyó munkák jövőre 5,6 milliárd forinttal növelik a BKV ráfordításait az ideihez képest.

A társaság közlése szerint az M3-as vonal éves üzemeltetési és karbantartási közvetlen költsége 10,2 milliárd forint, ebből 1,6 milliárd az értékcsökkenés,  maga az összehasonlítás nehéz, mert a metróutasok közül valószínűleg nem mindenki száll át pótlóbuszra és -villamosra, vannak, akik alternatív útvonalakat választanak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Ennyi volt! - Lázár János rendelettel irtja ki a nyerészkedést az építőiparból

Megjelent az Építési és Közlekedési Minisztérium építési beruházás tárgyú közbeszerzési eljárásainak előkészítése során alkalmazandó eljárásrendről szóló rendelet, melynek értelmében az állami építési és kivitelezési beruházások mostantól nem kerülhetnek többe, mint az igazolt nyersanyag és alkatrész beszerzési ára legfeljebb 10%-os profittal növelve, és ez a folyamatban lévő ügyekre is érvényes lesz - tudta meg a Portfolio.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×