INFORÁDIÓ 
2020. június 5. péntek
Fatime

tűz

raktár

viii. kerület

tűzoltóság

katasztrófavédelem

21 tűzoltóautó a 8. kerületben, újabb raktártűz Kőbányán

InfoRádió

Tűz ütött ki csütörtök délután egy több száz négyzetméteres, egyemeletes, lapos tetős raktárépületben a VIII. kerületi Golgota úton. A tűzoltók 14 kocsival érkeztek a helyszínre, de azután többször is erősítést kértek az oltáshoz. Ezután a X. kerületben is raktártűz ütött ki, 1000 négyzetméteren pusztított. A tűzoltók mindkét helyen körülhatárolták majd eloltották a lángokat.

A fővárosi hivatásos tűzoltók nagy erőkkel, tizennégy gépkocsival érkeztek a helyszínre, ahol már az épület tetején is kitörtek a lángok. Az egységek két emelőkosárról, illetve több vízsugárral kezdték oltani a tüzet.

Az elsődleges információk szerint ruhaneműk kaptak lángra a raktárépületben.

A környéken terjedő nagy füst miatt a katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, amelyek értékei nem mutattak ki lakosságra veszélyes koncentrációt.

A lángok az égő raktárépület melletti, több ezer négyzetméteres épületre is átterjedtek.

A katasztrófavédelem fél nyolcas közlése szerint a tűzoltók körülhatárolták a raktárépület lángjait. További erősítést kértek a munkálatokhoz,

összesen huszonegy egység érkezett a helyszínre.

A lánggal égést előbb az első épületben szüntették meg, majd itt az utómunkálatokat is megkezdték. A másik épületben azonban több helyiség is égett, a tető beszakadt, így a magasból mentőkre is szükség volt. A lángokat végül hat vízsugárral és három vízágyúval tudták a tűzoltók körülhatárolni. A munkálatok még jelenleg is tartanak.

Újabb raktártűz

Fél hét előtt jött a hír, hogy tűz ütött ki egy raktárépületben a X. kerületi Pongrác úton. A lángok az épület melletti asztalosműhelyre is átterjedtek, a tűz mintegy ezer négyzetméteren pusztít.

A helyszínre kiérkezett fővárosi hivatásos tűzoltók öt vízsugárral kezdtek dolgozni a helyszínen, majd erősítést kértek, így összesen tíz gépkocsi érkezett a helyszínre. A tüzet a katasztrófavédelem este hét órai közlése szerint már körülhatárolták, de a munkálatok még tartanak, jelenleg homlokrakodót várnak a területre a beomlott lemezek eltávolítása miatt.

A címlapról ajánljuk

Nagy tűz a II. kerületben

Kigyulladt egy társasház a II. kerületben - közölte a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018