INFORÁDIÓ 
2020. július 5. vasárnap
Emese, Sarolta

ingatlan

budapest

kínai

befektetés

lakásvásárlás

Különös vevőkör vásárol fel budapesti lakásokat

InfoRádió

Az elmúlt évhez képest 40 százalékkal nőtt a magyarországi lakásokat célzó, Kínából érkező kereslet az ingatlan.com legfrissebb elemzése szerint.

A kínai vevőjelöltek (az elemzésben a külföldi országokból érkező megkereséseket vette számba, ehhez adódnak az itt élő kínaiak vásárlásai) elsősorban a II. és III. kerületben lévő 54-80 millió forintért, valamint a XIV., XVI. és XVII. kerületben lévő, 47-69 millió forint közötti áron hirdetett lakóingatlanokat keresik.

„A fókuszkerületek közé tartozik Budán a II. és a III. kerület, ezekben a városrészekben a Kínából érdeklődők leginkább a 54-80 millióért kínált ingatlanokat keresik. A pesti oldalon a XIV., XVI. és XVII. kerület 47 és 69 millió forint közötti lakásai, házai a legnépszerűbbek a körükben” - mondta a 444.hu cikke szerint Balogh László, az ingatlan.com vezető gazdasági szakértője. 

A befektetési cél miatt a belvárosi kerületek közül az V. és VI. kerület is a népszerűbb városrészek közé tartozik: itt tipikusan 78, illetve 42 millió forint értékű ingatlanok iránt érdeklődnek Kínából.

Az idén 18 százalékkal nőtt a magyar lakások iránti külföldi kereslet,

a legtöbb érdeklődés Németországból, Ausztriából és az Egyesült Királyságból jött.

Balogh László elmondta, hogy az európai országokból érkező kereslet egy része befektetési célú, mert a magyarországi lakóingatlanok a 2014-ben elindult áremelkedés ellenére is relatív olcsónak számítanak nemzetközi és régiós összevetésben is.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018