eur:
393.14
usd:
366.54
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Elektronikus receptek: már nagyon szorít az idő

Elektronikus receptek: már nagyon szorít az idő

Év végére minden patika és háziorvos kezelni tudja az e-receptet – mondta az InfoRádiónak az E-health koordinációjáért felelős miniszteri biztos, Vartus Gergely.

A patikák többsége sikeresen csatlakozott az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térhez, a háziorvosi praxisok 40 százalékánál azonban a csatlakozást követően még vannak fennakadások – mondta az InfoRádiónak az E-health koordinációjáért felelős miniszteri biztos.

Az ország mintegy 3200 patikája közül kevesebb mint 150 nem csatlakozott a rendszerhez, de november 30. után ők sem lesznek kivételek  – hangsúlyozta Vartus Gergely. A háziorvosoknál – bár valamivel nagyobb a lemaradás – dinamikusan nő a csatlakozottak száma, azon dolgoznak, hogy év végéig esetükben se legyen hiány.

A feladat nagy része a háziorvosi rendszerek szállítóira hárul, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma segít nekik abban, hogy a kapacitásukkal megfelelően élhessenek. Az összes csatlakozást biztosító felület működőképes, ebben még a tesztidőszakban meggyőződtek – nyugtatott meg a miniszteri biztos.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×