INFORÁDIÓ 
2020. június 4. csütörtök
Bulcsú

e-recept

2020.01.29. 08:02

Nem az e-recept kiváltása egyszerűsödik

Sajtóinformációk szerint hamarosan elkészül az a rendeleti szintű jogszabály-módosítás, amely lehetővé teszi, hogy az e-receptet az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben (EESZT) rögzített képviselő is kiválthassa más számára a gyógyszertárakban. A Magyar Gyógyszerészi Kamara (MGyK) elnöke az InfoRádiónak azt mondta: a változással elsősorban nem az e-recept kiváltása egyszerűsödik, hanem a gyógyszerkiváltás lehetőségei bővülnek.
2018.06.25. 08:20

Év végétől egy "felhőben" keringenek a betegek adatai

Év végétől már kérni kell az orvostól a papír alapú receptet, másképp ez csak elektronikusan lesz elérhető. Gyógyászati segédeszközt viszont egyelőre nem lehet e-receptre kiadni, ehhez szükséges a felírási igazolás - mondta az InfoRádiónak Vartus Gergely, az E-health koordinációért felelős miniszteri biztos.
2018.06.17. 08:35

Így válthatja ki családtagja gyógyszerét az e-recept bevezetése után

Nem jár el jogszerűen az a patika, amelyik nem ad ki papír alapú vényre vagy a felírási igazolásra egy gyógyszert a beteg hozzátartozójának – hangsúlyozta a Magyar Gyógyszerészi Kamara elnöke. Hankó Zoltán elmondta, hogy az orvosnak minden e-recept mellé kötelessége papíralapú felírási igazolást is adni, amelyet minden gyógyszertárban beválthat bárki, akit a beteg erre megkér.
2017.11.06. 18:57

Gondok vannak az új egészségügyi rendszerben

Egyelőre csak fennakadásokkal működik az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér, mert a háziorvosok és a patikák egy része nem tud csatlakozni a hálózathoz.
2017.10.31. 19:25

Nagy változás jön az egészésgügyben

Szerdától indul az e-recept rendszert is magába foglaló elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér, ám az ígéretek szerint a betegek mindebből keveset fognak érzékelni.
2017.10.07. 09:19

Novembertől könnyebb lesz a betegeknek

November 1-jétől e-recepteket állítanak ki a háziorvosok. Akkor kezdi meg a működését ugyanis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT).
2017.07.03. 17:04

Drasztikus változás jön a hazai patikákban

Erősíti a betegbiztonságot az elektronikus recept – hangsúlyozta az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára. Rétvári Bence hozzátette: 7,2 milliárd forint uniós forrásból jön létre a használatához szükséges úgynevezett elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér.
2017.06.21. 10:47

Így működik majd az e-recept

November 1-jétől már minden patikában kötelező lesz az e-receptes rendszer használata. Az elektronikus vény egyik előnye az lehet, hogy a háziorvos így láthatja, a beteg valóban kiváltotta-e a gyógyszerét, és az is kiderül majd, ha egy páciens több orvosnál íratja fel ugyanazt a tablettát.
2017.03.06. 18:21

Ilyen lesz az új egészségügyi rendszer

Az átalakítás már most elkezdődött, de nem biztos, hogy a tesztüzem idején mindenkinek lesz róla tapasztalata. Mutatjuk, mi hogyan működik.
2017.02.28. 17:40

Itt az e-recept, totálisan átalakul a rendszer

A napokban indul az e-recept kísérleti programja, a novemberben élesben induló rendszer tesztelését harminc patikában kezdik meg. Bőven vannak még azonban ismeretlen részletek - például hogy írja alá a beteg az elektronikus receptet?
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018