eur:
394.16
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

BKV: nem veszélyeztetik az utasok biztonságát a 3-as metró felújított metrószerelvényeinek hibái - a nap hírei

Továbbra sem találják a Dunában eltűnt kislányt a mentőegységek. A magyarországi beszállítói hálózatok szerepéről beszélt a kisebb cégek nemzetközi tevékenységénél a nemzetgazdasági miniszter.

A BKV elnök-vezérigazgatója szerint nem veszélyeztetik az utasok biztonságát a 3-as metró felújított metrószerelvényeinek hibái. Bolla Tibor a TV2-n megismételte: az orosz vállalat már dolgozik a problémák elhárításán. Közben a BKV a veszélyhelyzet megelőzésével indokolta a villamosok sebességkorlátozását a Batthyány tér és a Margit híd közötti HÉV-alagútban.

Ősszel indulhat a római-parti védmű tendereztetése, akár már ebben az évben elkezdődhet az építkezés - mondta a városfejlesztési főpolgármester-helyettes. Szeneczey Balázs megismételte 480 fát kell kivágni a projekt elkészítéséhez, amelyeket a part közelében pótol a főváros. A projekt befejezése másfél-két évet vehet igénybe.

Elmerült két gyermek a 22. kerületben a Duna Tétényi szakaszánál Egyiküket, egy tíz év körüli fiút egy uszály személyzete emelte ki a vízből, őt a mentőhelikopter vitte el a helyszínről. Egy hasonló korú kislány a kutatások ellenére még nem került elő. A Budapesti Rendőr-főkapitányság azt közölte, hogy a gyermekek külföldiek. A hatóság nyomozást indított az ügyben.

A tartós hőség miatt keddre négy északkeleti megye kivételével az egész országra, Budapestre és Pest megyére is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat. Szerdán tovább erősödik a kánikula, akkor akár 37 fokig is melegedhet a levegő.

Számos előnyt jelentene Magyarország számára az euróövezeti csatlakozás - mondta Balázs Péter volt külügyminiszter. Magyarország első uniós biztosa az InfoRádió Aréna című műsorában közölte: ha Magyarország a csatlakozást választaná, akkor egy-két autonóm pénzügyi eszközét veszítene el, a többi között az árfolyam-politikát, vagy a költségvetésben a titkos tartalékok eszközét.

A magyar kis- és közepes vállalkozások elsősorban a magyarországi beszállító hálózatokon keresztül képesek csatlakozni a nemzetközi vállalatokhoz - jelentette ki Varga Mihály, nemzetgazdasági miniszter. az OECD budapesti fórumán. Angel Gurria, a szervezet főtitkára fontosnak nevezte a globális termékláncok és a kisvállalkozások termelékenységének növelését.

Európában nyereségesen és zavartalanul működik a Takata és bővíti kapacitásait - közölte az autóalkatrész-beszállító magyarországi leányvállalata. A cég azután közölte ezt, hogy az anyavállalat csődvédelmet kért Japánban és Egyesült Államokban.

A brit miniszterelnök szerint a jelenleg törvényesen Nagy-Britanniában élő külföldi uniós állampolgárok közül senkinek nem kell majd távoznia a Brexit után. Theresa May kormánya bevándorlási stratégiájának fő pontjairól azt mondta: azok az állampolgárok, akik a később meghatározandó időpontig legalább öt éve folyamatosan Nagy-Britanniában élnek, automatikusan letelepedett státust kapnak.

Romániában a szociálliberális koalíció jelöltjét Mihai Tudose gazdasági minisztert bízta meg kormányalakítással az államfő. Az új miniszterelnöknek az alkotmány értelmében tíz napon belül kell a parlament elé járulnia, hogy bizalmat kérjen a kabinet névsora és a kormányprogram számára.

Elhunyt Dévény Anna gyógytornász, művészi torna szakedző, 80 éves volt. Dévény Anna dolgozta ki a nevét viselő manuális technika - gimnasztika módszert, amellyel a mozgáskorlátozott gyermekeknél és felnőtteknél is kimagasló eredményeket értek el. 2017-ben a Dévény-módszer kiérdemelte a Magyar Örökség Díjat.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×