eur:
393.1
usd:
367.39
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Még nyomoznak a kamupártok ügyében

Még nyomoznak a kamupártok ügyében

A 2014-es országgyűlési választás kampányhoz nyújtott támogatások szabálytalan felhasználása miatt jelenleg is több ügyben folyik nyomozás - közölte Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

A Fővárosi Főügyészség illetékességi területén hat pártot érintően indult nyomozás az Állami Számvevőszék jelzése alapján.

Ezek közül jelenleg is több ügyben van folyamatban az eljárás költségvetési csalás miatt. Két ügyben a Nemzeti Adó-és Vámhivatal (NAV) Közép-magyarországi Bűnügyi Igazgatósága teljesíti a nyomozást, amely nyomozások felügyeletét a Fővárosi Főügyészség, illetve a Budapesti IX. Kerületi Ügyészség látja el.

Másik két eljárást illetékességi okból a NAV területileg illetékes igazgatóságaihoz helyeztek át, ezen nyomozások felügyeletét azóta már nem a Fővárosi Főügyészség látja el – közölte az ügyészség.

Az ötödik párt ügyében bűncselekmény elkövetése nem volt megállapítható, ezért azt a nyomozást a NAV megszüntette.

A hatodik párt ügyében indult nyomozás a párttal szerződő egyik céggel szemben folytatódott költségvetési csalás miatt, miután adat merült fel arra, hogy a párt jogszerű kifizetései révén keletkezett bevételei után a cég nem teljesítette adófizetési kötelezettségét. A cég ügyvezetője ellen az illetékes kerületi ügyészség vádat emelt,

a bíróság nem jogerősen 180 óra közérdekű munka büntetésre ítélte

a vádlottat - közölték.

Az ügyészség tájékoztatása szerint a 2014. évi országgyűlési választásokkal összefüggésben számvevőszéki ellenőrzéssel kapcsolatos kötelezettségek megszegése miatt is indult nyomozás egy pártot érintően. A Budapesti Rendőr-főkapitányság két gyanúsítottat hallgatott ki, és az ügy vád-előkészítési szakban van a Budapesti V. és XIII. kerületi ügyészségen.

A Népszava szerdai számában a Zala megyei Főügyészség tájékoztatására hivatkozva azt írta, bűncselekmény hiányában megszüntették a költségvetési csalás miatt indult nyomozást a zalaegerszegi székhelyű Új Magyarország Párt (ÚMP) ügyében.

Címlapról ajánljuk
Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Már a választók egyharmada sem szavazna a német koalícióra

Eddig sem szárnyalt a német koalíció az elmúlt egy évben végzett felmérések szerint, de most tovább csökkent a kormánypártok támogatottsága. A romló gazdasági helyzet és az ezzel kapcsolatos heves koalíciós viták szinte napról napra ássák alá a kormány népszerűségét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×