eur:
394.08
usd:
368.81
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Újabb ötezer fő tart a déli határ felé

Hamarosan ötezer menekült érheti el a déli határvidéket, amire fel kell készülnie Magyarországnak - mondta az InfoRádiónak a Délmagyarország újságírója. Segesvári Csaba szerint jelenleg a rendőrségi intézkedéseket a teljes káosz jellemzi.

"A rendőrök általában azt csinálják, amit parancsba kapnak. A tegnapi nap ezt tökéletesen megmutatta, hogy káosz van itt. Délelőtt még az volt a rendőröknek a parancs, hogy senki nem hagyhatja el a helyet, emiatt volt több konfliktus, összetűzés. Délután már odáig fokozódott, hogy a rendőrök erőszakkal próbálták megállítani a menekülteket, később elengedték őket. Ma reggel például pedig az lehetett a parancs, hogy mindenki azt csinál, amit akar, ugyanis a menekültek szabadon sétálnak ki-be a gyűjtőpontról, ha dolguk van, elmehetnek, aztán visszajönnek, a rendőröknek eszükben sincs bárkit is megállítani" - mondta a Délmagyarország újságírója.

Segesvári Csaba elmondta: "borzasztóan fáznak a menekültek. Még mindig jelentős számban érkeznek gyerekesek. Meleg ruha, takaró a legszükségesebb ebben a térségben, amiből most érkezett nagyobb szállítmány, de egyre többen jönnek, egyre többre lenne szükség. Valószínűleg ők sem készültek arra, hogy az ősz utoléri őket, vagy itt éri őket utol, nagyon sokan megfáznak, elég sok a probléma."

"Információnk szerint egy több mint ötezer fős csoport van úton a magyar határ felé, ez valószínűleg újabb problémákat fog okozni. Mi már nem merünk jósolni. A jelenlegi helyzet eleve egy tarthatatlan állapot, mivel nem történik semmi a határon. Gyűjtik a menekülteket és mondják, hogy várjanak, akik meg várnak, 24, 48 óra után valószínűleg megunják és továbbállnak" - jelezte az újságíró.

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×