eur:
389.51
usd:
363.11
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Veres András: az ittlévőknek segíteni kötelesség

Kötelesség segíteni a rászorulókon - hangsúlyozta a menekültválsággal összefüggésben az InfoRádiónak adott interjújában a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új elnöke. Veres András hozzátette: arra azonban felelőtlenség biztatni a migránsokat, hogy itt megtalálják a Kánaánt.

"Ez a megbízás, amit a püspökatyáktól kaptam, elsősorban arra inspirál, hogy még többet dolgozzak, hiszen ez egy olyan szolgálat, amely az egész magyar katolikus egyház működésében fontos szereppel bír. A magyar katolikus püspökök alkotják ezt a testületet, amelynek a vezetését most rám bízták. Az a fő feladatom, hogy a közös törekvéseinket előmozdítsam, illetve a Püspöki Konferenciát, a katolikus egyházat más politikai szervezetek felé képviseljem. Igyekszem a legjobb tudásom szerint megfelelni ennek a kihívásnak. Azt kívánom mindig érvényesíteni, hogy egyezségre jutó, és a jó célt legjobban eszközöket, módokat találjuk meg a közös munkálkodásra" - hangsúlyozta a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia új elnöke.

A menekültválságról Veres András úgy fogalmazott: "a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Karitász szervezete most is sok területen segít a menekülteknek és ezt a továbbiakban is tenni akarjuk. Biztos forrásból tudom azt is, hogy hívő emberek keresztényi kötelességből teszik ezt nap mint nap. A keresztények számára csak egy szempontja lehet: azoknak, akik már úton vannak, itt vannak, segíteni kötelességünk. Felelőtlenség azonban biztatni a még el nem indultakat, hogy itt Kánaánt találnak. Otthon kellene őket segítenünk, hogy a szülőföldjén mindenki megmaradhasson, hiszen mindenki számára az a legkedvesebb, az a haza, ahova született."

Hanganyag: Gál Ildikó

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Wéber Gábor elmondta, ki szorongathatja meg Max Verstappent

A hétvégi Forma–1-es Miami Nagydíjon is a Red Bull és Max Verstappen a fő esélyes – mondta az InfoRádióban Wéber Gábor. A kommentátor a 2024-es szezon első öt versenyének legfontosabb történéseit is elemezte, valamint kitért arra is, milyen következményei lehetnek annak, hogy Adrian Newey tervezőmérnök 2025-ben már biztosan távozik a vb-címvédő istállótól.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×