INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

A viharban egy gyerek megsérült - Ötezer fogyasztó áram nélkül

InfoRádió / MTI
Egy gyermek könnyebben megsérült a csütörtök délután Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére lecsapó vihar miatt, és a megyében ötezer fogyasztó maradt áram nélkül, mert fakidőlések miatt több elektromos vezeték leszakadt - közölték az érintett szervezetek az MTI-vel.

Takács Judit, a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság szóvivője elmondta, hogy Tiszabercelen egy lakóház mennyezete szakadt le és okozott sérülést egy gyereknek. A mentőszolgálat megyei ügyeletesének közlése szerint a gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett.

Egyházi Nikolett, az E.ON Zrt. szóvivője azt közölte, hogy a viharos erejű szél fákat döntött az elektromos vezetékekre és emiatt ötezer háztartás és cég maradt áram nélkül Rakamazon, Dombrádon, Székelyben, Kemecsén és Nagyhalászon. A szolgáltató cég munkatársai megkezdték a hibaelhárítást, és várhatóan este tíz óráig mindenütt lesz majd áram.

Takács Judit közlése szerint a vihar főként Rakamaz, Tiszabercel, Paszab, Ibrány és Nyíregyháza térségében okozott károkat. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság ügyeletére több mint hetven bejelentés érkezett.

Az erős szél a tiszabercelin kívül 25 lakást rongált meg a megyében, tetőket bontott meg, tűzfalakat borított ki részben vagy egészben, illetve kéményeket rongált. További mintegy tíz esetben kidőlt fák miatt kerültek veszélybe lakóházak.

A nagy eső is munkát adott az egységeknek - közölte Takács Judit, hozzátéve, hogy kora estig a tűzoltóknak nem sikerült minden bejelentett kárhelyre eljutniuk.

A viharfelhők délután négy óra körül érték el Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét, sok helyen hullott jelentős mennyiségű eső, sőt jég is, illetve erős széllökések kísérték a heves zivatart.

Több vonat nem jár a miskolci vonalon

Az ország északkeleti területeire csütörtök délután lecsapó viharban Tarcal és Tokaj között leszakadt a vasúti felsővezeték, Görögszállás és Rakamaz között pedig fa dőlt a sínekre, így ezeken a szakaszokon nem járnak a vonatok - közölte honlapján a MÁV-Start csütörtök este.

Mint írták, Görögszállás és Szerencs között autóbuszok közlekednek. A szakemberek várhatóan az esti órákra fejezik be a helyreállítást.

Az aktuális közlekedési információkról a www.mav.hu oldalon kaphatnak tájékoztatást az érdeklődők.

A címlapról ajánljuk