eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Csiba: Nem biztos, hogy a zsarolás követendő

Zsarolásnak, és a jelenlegi helyzetben kivitelezhetetlennek tartja a Rezidensszövetség akcióját a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke. Csiba Gábor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az egészségügyi államtitkárság komolyan foglalkozik a bérek rendezésével.

A szlovák orvosok céljaival egyet lehet érteni, hiszen az egészségügyben alacsonyak a bérek, az orvosok nagyobb megbecsülésre vágynak, ám az oda vezető eszközrendszer, az út különböző - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Stratégiai Szövetség a Magyar Kórházakért Egyesület elnöke. Csiba Gábor nem biztos abban, hogy a zsarolás követendő példa lehet.

Van Magyarországon is hasonló jellegű kezdeményezés, de a magyar orvosokban és egészségügyi dolgozókban van annyi belátás, hogy érzik, ebben a helyzetben nem kell eddig elmenni - vélekedett a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház főorvos-főigazgatója.

A rezidensi ösztöndíj-rendszer többletforrást jelent, és ez már nem indokolja, hogy a szlovákiaihoz hasonló akcióba kezdjenek - emelte ki. Csiba Gábor hozzátette: a chipsadóból befolyó összeg szétosztása is nyugtatás irányába hat.

Az egészségügyi államtitkárság nemrég kiadott közleménye szerint 42 ezer "frontvonalban" dolgozó egészségügyi alkalmazott kap a pótlékalap közel háromhavi összegének megfelelő egyszeri juttatást a chipsadó idei bevételéből. Ez bruttó 21600, 72000, illetve 90000 forintot jelent a dolgozóknak.

Hanganyag: Exterde Tibor

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×