eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Így készül Ákos májusi nagykoncertjére

Ákos tavaly megjelent, A katona imája című nagylemezét pirotechnikai és más látványelemekben gazdag koncerten mutatja be a közönségnek május 14-én a Papp László Budapest Sportarénában. Az énekes legújabb kislemeze a közelmúltban jelent meg, vasárnap pedig a londoni magyaroknak ad koncertet.

Csaknem egy éve tervezik a május 14-i lemezbemutató koncert összes műszaki részletét - mondta az InfoRádiónak Ákos. A zenész kiemelte: 120-130 robotlámpával, több különböző vetítési és képmegjelenítési technikával és pirotechnikai eszközparkkal készülnek a fellépésre.

Ákos utoljára hét évvel ezelőtt tartott önálló budapesti lemezbemutatót, 2004-ben a Kisstadionban. Azóta többször is játszott a fővárosban, de ezek általában jótékonysági- és turnékoncertek voltak.

A katona imája című lemez dalai mellett korábbi számok is elhangzanak majd, de ezeket az új album hangvételéhez hangszerelik át, vagyis ilyen formában nem hallhatta a közönség - közölte Ákos.


A közelmúltban jelent meg az Utazó című maxilemez. A címadó dalhoz klip is készült, a másik új szám pedig egy rangos francia felkérés alapján született meg - mondta el a zenész.

Ákos és zenekara vasárnap Londonban lép fel, a szervezők a nagy érdeklődés miatt a nagyobb befogadóképességű Troxyba tették át a koncertet. Az énekes kiemelte: a Szindbád turné dalait adják elő, de készülnek meglepetésekkel is.

Hanganyag: Oláh András

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×