eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Érzékelhetően nőtt a hajléktalanok száma

A Menhely Alapítvány igazgatója szerint az idei téli időszakban sokkal több volt a hajléktalan, mint korábban. Aknai Zoltán annak kapcsán beszélt erről, hogy április 15-én a nyári időszakra bezárták férőhelyeiket. Az igazgató hozzátette: a főváros megvonta az összes civil szervezettől a támogatást, ezért egyelőre nem tudják, hogy a jövőben hogyan és hány hajléktalant fognak tudni ellátni. Az önkormányzattal csak augusztusban egyeztetnek.

Április 15-ig tartottak nyitva azok az időszakos férőhelyek, amelyekre a téli hidegben be lehetett szállítani az utcán élő embereket. Nyáron ezek a szállók teljesen bezárnak - mondta az InfoRádiónak a Menhely Alapítvány igazgatója, aki hozzátette: a mostani téli időszakban 204 embert szállítottak férőhelyre.

Ez az előző évekhez képest magas szám, és idén fordult elő először az a helyzet, hogy minden férőhely betelt, sőt az összes szálló száz százalék felett teljesített - emelte ki Aknai Zoltán. A legnagyobb nehézség az, hogy a hajléktalanokat kórházba szállításuk és felépülésük után nem lehet hol elhelyezni. Nincsen számukra olyan intézmény, amely biztosítaná lakhatásukat és az ápolásukat, mert ez a szolgáltatási típus teljesen hiányzik.

Az igazgató szerint óriási problémát jelent az is, hogy a főváros felmondta az összes civil szervezettel az együttműködési megállapodást, és jelentős forrásmegvonást helyezett kilátásba. A Menhely Alapítványtól 82 millió forintot von el Budapest önkormányzata, de az alapítvány megpróbál letenni az asztalra egy olyan tervet, amellyel pótolni lehet a kieső forrásokat - fűzte hozzá

Augusztusban várható, hogy a főváros dönt arról, milyen együttműködéseket támogat majd. Ez az időpont Aknai Zoltán szerint meglehetősen kései, mert a téli krízisellátásra való felkészülést tavasszal el kell kezdeni.

Hanganyag: Kálló Izabella

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×