INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Az igazságügyi miniszter és Vona Gábor feljelentette egymást

InfoRádió / MTI
Forgács Imre igazságügyi és rendészeti miniszter a Legfőbb Ügyésznél feljelentette törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt Vona Gábort, a Jobbik elnökét. Emiatt Vona Gábor hamis vád és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz a tárcavezető ellen.

Az Igazságügyi és Rendészeti Minisztérium közleménye emlékeztet: Vona Gábor pártja csütörtöki kampányzáró rendezvényén kijelentette, hogy a Jobbik nem fogja megtagadni a Magyar Gárdát, és ő a Parlament első napján Gárda-mellényben fog megjelenni.

A tárca szerint a Jobbik elnöke ezzel a nagy nyilvánosság előtt elhangzó kijelentésével a köznyugalom megzavarására alkalmas, általános engedetlenségre uszítás bűntettét követte el.

Vona Gábor hamis vád és hivatali visszaélés miatt feljelentést tesz az igazságügyi és rendészeti miniszter ellen, amiért Forgács Imre pénteken törvény vagy hatósági rendelkezés elleni izgatás bűntettének gyanúja miatt feljelentést tett a Jobbik miniszterelnök-jelöltje ellen a legfőbb ügyésznél.

Dúró Dóra, a Jobbik szóvivője az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Bajnai-kormány miniszterének "utolsó szánalmas kísérlete" a Vona Gábor ellen tett feljelentés, a Jobbik elnöke azonban nem futamodik meg, és az elmúlt húsz év politikusi gyakorlatával szemben betartja ígéretét.

Hozzáteszi: az Új Magyar Gárda Mozgalom mellényét viselni nem jogsértő, ezért is képtelen az a vád, amellyel a napokon belül leköszönő miniszter illeti a pártelnököt.

A címlapról ajánljuk