eur:
401.3
usd:
366.98
bux:
74264.68
2024. október 12. szombat Miksa

Vádat emeltek fegyveresen elkövetett emberrablás miatt a fővárosban

Fegyveresen elkövetett emberrablás miatt vádat emelt a Fővárosi Főügyészség négy férfi ellen, ötödik társukat személyi szabadság megsértésével vádolják - közölte a főügyészség sajtóirodája csütörtökön az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a szír állampolgárságú A. Mohammad egy pénzváltóüzletet működtet a VI. kerületben. Itt dolgozott 2008. október 25-étől 28-áig egy nő, aki utolsó munkanapján a pénzváltóból körülbelül tízmillió forint értékű eurót vett magához, majd azzal ismeretlen helyre távozott.

A pénzváltó tulajdonosa ismerősei révén próbálta felkutatni a nőt, ennek során megtudta, ki a nő öccse. Õt tavaly november 19-én 17 óra 30 percre - üzletkötés ürügyén - az Újpest-Városkapunál lévő egyik üzlethez csalta.

A találkozón a tulajdonos két másik férfival jelent meg, akik a nő testvérét erőszakkal beültették a szír férfi gépkocsijának hátsó ülésére, majd egyikük egy ismeretlen típusú maroklőfegyvert a sértett oldalához nyomott.

A vádlottak a sértettet egy IV. kerületi gyártelepre vitték. Útközben azt követelték, hogy mondja meg, hol van a testvére, de mivel ő ezt nem árulta el, a szír férfi arcon ütötte. A gyártelepen kiszállították a gépkocsiból és egy autószerelő műhelybe vitték, ahol negyedik társuk, egy jordán férfi átkutatta a ruháját, elvette a tárcáját, a telefonjait és a bérletét, majd felszólította, hogy árulja el, hol van a testvére, mert ha nem teszi, lelövik és elássák.

Ezt követően a sértett telefonjáról a szír pénzváltó-tulajdonos felhívta a nőt, és felszólította, hogy a legkésőbb éjfélig vigye vissza a pénzváltóba a pénzt, mert különben elvágják az öccse torkát. A szír és a jordán férfi elhagyta a gyártelepet, a többiek ötödik társukkal annak irodájában, majd lakásában fogva tartották a sértettet.

A nő ügyvédjének közreműködésével a történtekről értesítette a rendőröket, akik a szír és a jordán férfit az Oktogonnál elfogták. A nő testvérét fogva tartó két ember értesült erről, ezért elengedték a sértettet.

Az ügyészség szerint az, amit a szír férfi, jordán társa és két másik személy tett, fegyveresen elkövetett emberrablásnak minősül, amelyet a vádlottak társtettesként követtek el. Azt a férfit, aki a fogva tartáshoz biztosította irodáját, majd lakását, személyi szabadság megsértésével vádolják, amit bűnsegédként követett el.

Az eljárás a Fővárosi Bíróságon folytatódik.

Címlapról ajánljuk
Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Így lehet leleplezni a hazudozókat – segítenek a CIA és az FBI módszerei

Bárki kiképezheti magát „emberihazugság-detektornak” vagy legalábbis megtanulhatja pontosabban észrevenni, ha valaki nem mondja el a teljes igazságot. Ezt állítják az amerikai FBI és más biztonsági szolgálatok szakértői, akik szaktudásukat különböző nagyvállalatoknak is felkínálták. Mire kell figyelni, hogy fülön csíphessük a füllentőt?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.14. hétfő, 18:00
Palócz Éva
a Kopint-Tárki vezérigazgatója
10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

10 egyszerű trükk a hétköznapokra, amivel jobban érezheted magad a bőrödben

Vannak egyszerű praktikák, amivel a mindennapokban is tehetünk a mentális egészségünkért – emelte ki cikkében a National Geographic a napokban ünnepelt Mentális Egészség Világnapja alkalmából. A mentális állapotunk alapvetően befolyásolja munkahelyi teljesítményünket, különösen a Covid-járvány óta egyre többször bukkan fel a közbeszédben a kiégés fogalma, amikor a mentális kimerülés már fizikai tüneteket is okoz, és ennek a fordítottja is igaz, a munkánk jelentős hatással lehet a mentális egészségünkre. A tudományos lap 10 egyszerű trükköt mutat be, amivel viszonylag könnyen, pszichológus és hónapokig tartó sabbatical nélkül mi magunk is fenntarthatjuk a mentális egészségünket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×