eur:
386.41
usd:
357.68
bux:
69053.72
2024. május 14. kedd Bonifác

Fél év alatt tíz bűncselekményt követett el egy szegedi fiatal

Elfogtak a rendőrök egy 18 esztendős szegedi fiatalt, aki fél év alatt legalább tíz bűncselekményt követett el, köztük betöréseket és autólopásokat - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője

A fiatalember két hónap alatt négyszer tört be ugyanabba az élelmiszerboltba, három alkalommal cigarettát, kávét és vegyi árut tulajdonított el. Az üzletnek a lopással és a rongálással közel egymillió forintos kárt okozott. A negyedik alkalommal megzavarták, így akkor nem vitt el semmit - mondta Szenti Szabolcs.

A gyanúsított egy másik áruházban is próbálkozott, ott a raktárhelyiséget törte fel, de valószínűleg nem tetszett neki, amit talált, mivel onnan nem vitt el semmit. Egy magánház feltörése után viszont aranyozott órát, Zsolnay-vázát és különféle szeszes italokat zsákmányolt - tette hozzá a hadnagy.

A fiú fél év alatt három autót is ellopott Szegedről - közölte a szóvivő.

A csütörtökön elfogott fiatal kihallgatása során az is kiderült, hogy egy január elején történt rablás elkövetésével is megalapozottan gyanúsítható. Ott egy gyermekkorú fiút bántalmazott és elvette a mobiltelefonját.

A fiatalember a kihallgatása során részletes beismerő vallomást tett, de a nyomozók úgy vélik, hogy bűnlajstroma még közel sem teljes. A büntetőeljárás a gyanúsított őrizetbe vétele mellett folyik, a rendőrség kezdeményezte a fiú előzetes letartóztatását.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.14. kedd, 18:00
Hankó Balázs
a Kulturális és Innovációs Minisztérium innovációért és felsőoktatásért felelős államtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×