eur:
389.49
usd:
361.79
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Támogatják Magyar Bálint őrült ötletét

Támogatta Magyar Bálint és Sándor Klára törvényjavaslatát az oktatási bizottság többsége - írja a Magyar Nemzet. Ha a Parlamentben is megszavazza azt az MSZP és az SZDSZ, akkor betilthatják a hétvégi házi feladatot, megszüntethetik a tehetséggondozó gimnáziumokat, és hetedik osztályig eltörölhetik a tantárgyakat. A szocialisták két hete még ellenezték a javaslatot, valaki azonban meggyőzte őket.

Júliustól csaknem 20 forint lehet a gázárban az importkorrekciós tétel, amit az E.ON érdekében a kormány beépít a tarifába - tudta meg a Népszabadság. Ettől még júliustól továbbra is csak az áfa miatt emelkedik az ár. Októbertől viszont a tétel 3 forint körülire csökken, amit követhet az ár is.

Az Index cikke szerint ellenálló csoportba ütköztek és tűzharcba kerültek az Afgán Nemzeti Hadsereg, valamint a Műveleti Összekötő és Tanácsadó Csoport magyar és amerikai katonái szerdán az afganisztáni Poli-Humritól északra. Rövid tűzharc után az ellenállók visszavonultak, az incidens során a járőrfeladatot ellátó magyar, amerikai és afgán katonák sértetlenek maradtak - közölte a Honvédelmi Minisztérium.

A Világgazdaság szerint a recesszió miatt az idén 20-30 százalékkal esett vissza a tanulási célból külföldre utazók száma. Elsősorban a rövid, két-három hetes tanfolyamoknál érezhető a csökkenés, ám az akár egy-másfél millió forintra is rúgó hosszabb utakra most is van kereslet. A válság miatt a kiutazók száma 20-40 százalékkal csökkent az idei nyári főszezonra.

A Napi Gazdaság összeállítást közöl arról, hogy szűkül az it-büdzsé. A cégek számítástechnikai vezetői világszerte a válság tavaly őszi elmélyülésekor még viszonylag bizakodóak voltak, arra számította, hogy 2009 első hónapjaiban 0,16 százalékkal nő osztályaik költségvetése, ezzel szemben a január-márciusban 2008 utolsó negyedévéhez képest 4,7 százalékkal visszaesett a rendelkezésükre álló pénz.

A portfolio.hu tájékoztatása szerint négy hónapja sorozatosan csökken a magyar mobilpiacon a SIM-kártyák száma, április végén már csaknem 3 százalékkal volt kevesebb ügyfele a T-Mobile - Pannon -Vodafone hármasnak, mint 2008. december 31-én. A magyar mobilcégek menedzsereit ennek ellenére egyelőre nem aggasztja túlzottan a válság. Lehet, hogy hamarosan nem is a gazdasági helyzet miatt kell aggódniuk, a Skype közelgő tőzsdei bevezetésével ugyanis új, minden eddiginél vérmesebb versenytárssal találhatják szembe magukat. Az "ingyentelefon" diadalmenete a negyedik generációs hálózatok kiépítésével még fényesebb lehet, választ pedig talán a pótdíjak kivetése, vagy a saját VoIP-szolgáltatás beindítása adhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×