eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Orbán: a Fidesz egyedül is kormányképes

A Fidesz nem kíván egyik párttal sem együttműködni - mondta Orbán Viktor, a Fidesz elnöke. Hozzátette: pártjának nincs is szüksége rá, hogy kompromisszumot kössön bármelyik politikai erővel, hiszen önmagában is kormányképes.

Orbán Viktor, a Fidesz elnöke egy, a pártja támogatottságára vonatkozó újságírói kérdésre az Fidesz vezérkarának alcsúti tanácsokozása utáni sajtótájékoztatón azt mondta: amit korábban meghirdetett, az megvalósult, tehát "egy a tábor, egy a zászló".

"Aki nem akar a mi táborunkhoz tartozni, az máshova tartozik. A mi táborunk egy és egységes, és többet foglal magába, mint az ország fele. És többet foglal magába ma, mint a parlamenti helyek fele. Mekkora tábort akarunk még? Azt gondolom, hogy ez pontosan elegendő. Ezt a tábort nekünk nem kell növelni. Örömmel vesszük, ha még jönnek, de hova? Hova már?" - emlékeztetett az európai parlamenti választáson szerzett 56 százalékra.

Orbán Viktor hozzátette, hogy akik a szocialistákra vagy a Jobbikra szavaztak, általában nagyon nehéz helyzetben lévő, elkeseredett emberek.

"Ezek előtt az emberek előtt mindig minden kapunk nyitva van. Megértem, hogy nem ránk, hanem két másik pártra szavaztak, de higgyék el, hogy nincs más kormányképes erő ma Magyarországon. Problémáikra - nincs munkahelyük, fölbomlott az állam körülöttük, nem érzik magukat biztonságban, ellopják a vagyonukat, nő a bűnözés körülöttük - megoldást rajtunk kívül senki nem fog tudni nyújtani" - fogalmazott a Fidesz vezetője.

Orbán Viktor hangsúlyozta, hogy ebben a helyzetben a Fidesz önmagában is kormányképes erő, semmilyen kompromisszumot nem kell kötnie se jobbra, se balra, és nem is akar egyik párttal sem együttműködni.

"Nem kívánunk senkivel sem a pártelitek közül együttműködni. Megvagyunk. Készen állunk, magunkkal kell foglalkozni, a programunkkal kell foglalkozni, az elszántságunkat kell erősíteni, a társadalmi és a külföldi kapcsolatainkat kell erősíteni. Fel kell készülni az előttünk álló nagyon nehéz tárgyalásokra a Nyugattal, az EU-val, az IMF-el, az oroszokkal. Ezzel kell foglalkoznunk, most már ez a feladat" - jelentette ki.

Orbán Viktor úgy látja, hogy új pártstruktúra van kialakulóban Magyarországon, az emberek már egyetlen párttól várják, hogy a bajaikra valami orvosságot adjon, mert a másik megsemmisítette magát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Cservák Csaba: a júniusi választás anyagilag is fontos lehet a pártoknak

Anyagi szempontból is fontos az ellenzéki pártoknak, hogy jól szerepeljenek az idei európai parlamenti és önkormányzati választáson, mert azzal növelik az esélyüket arra, hogy 2026-ban, az országgyűlési választáson egy százaléknál jobb eredményt érjenek el, és állami támogatásban részesüljenek. Az InfoRádióban Cservák Csaba alkotmányjogász professzor beszélt arról, hogy az állam mikor és miért támogatja a választáson elinduló pártokat.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Kulcsfontosságú adat jött - Mutatjuk a tőzsdei reakciókat

Határozott emelkedéssel zártak tegnap az amerikai tőzsdék, amelyet vegyes mozgások követtek Ázsiában. A tegnapi zárás után jelentett az Apple, amelynek sikerült megverni az elemzői várakozásokat és története legnagyobb sajátrészvény-vásárlását jelentette be, így az iPhone-gyártó árfolyama jelentős pluszban indította a mai napot. Délután fontos munkaerőpiaci adat érkezett az USA-ból, az amerikai foglalkoztatottak létszámának emelkedése messze elmaradt a várakozásoktól, és jócskán csökkent az előző hónaphoz képest áprilisban. A tőzsdék a nap első felében is a pozitív tartományban mozogtak, majd a munkaerőpiaci adat után begyorsult az emelkedés.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×