eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika

Fidesz: offshore-ügyei miatt Bajnai méltatlan a miniszterelnöki posztra

A Fidesz méltatlannak tartja a miniszterelnöki posztra Bajnai Gordont, mert az ellenzéki párt szerint erkölcsi és politikai értelemben is összeférhetetlen, hogy a kormányfő egy offshore cég igazgatója volt - hangsúlyozta Cser-Palkovics András, a Fidesz helyettes szóvivője szerdai sajtótájékoztatóján.

Cser-Palkovics András a Magyar Nemzetben szerdán megjelent írásra hivatkozva azt mondta: minden kétséget kizáróan bebizonyosodott, hogy "Bajnai Gordon egy unión kívüli országban létrehozott, ismeretlen tulajdonosi hátterű, magyarországi adófizetési kötelezettség elkerülésére alkalmat adó, tipikus offshore cég igazgatója volt".

Hangsúlyozta: a miniszterelnöki poszt és az offshore cégek igazgatói pozíciója összeférhetetlen egymással, mind erkölcsi, mind politikai értelemben. Nincs jogalapja megértést és adófizetési fegyelmet követelni egy olyan miniszterelnöknek, aki maga is adóelkerülési technikákat vett igénybe - jelentette ki. Mint mondta, Bajnai Gordon az elmúlt időszakban bebizonyította, hogy egyértelműen alkalmatlan a miniszterelnöki poszt betöltésére, de mostanra az is kiderült, hogy nem csak alkalmatlan, hanem méltatlan is.

Címlapról ajánljuk

Árokszállási Zoltán: hamarosan felpöröghet a magyar gazdaság

Az MBH Bank elemzői szerint 2024 második felében felpöröghet a magyar gazdaság, bővülhet a fogyasztás, így részben ennek köszönhetően a GPD növekedése éves átlagban elérheti a 2,7 százalékot - mondta az InfoRádiónak az MBH Elemzési Centrum vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×