eur:
389.32
usd:
362.71
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Két romát vagdostak össze otthonában - a ház lakói fogták el a támadót

Megvagdosta egy ház lakóit a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Abádszalókon egy besurranó támadó szerdán kora hajnalban. A ház roma lakóit ért támadásról az Országos Cigány Önkormányzattól értesült az MTI.

A ház roma lakóit ért támadásról az Országos Cigány Önkormányzattól értesült az MTI, azt utóbb a rendőrség is megerősítette.

Rostás László, az ÖCO elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: az éjszaka az ablakon besurranó tettes két embert súlyosan megsebesített, őket kórházba szállították. A támadásban egy házaspár két tagját vagdosta meg a támadó a nyakukon, a mellükön és a lábukon, feltehetően egy borotvával. A két felnőtt között aludt kisgyermekük, neki nem esett baja.

A ház többi lakója a helyszínen fogta el a támadót, aki eközben szintén megsérült. Õt is kórházba szállították - tette hozzá Rostás László. Elmondta még, hogy a támadót az őt elfogók személyesen ismerték, többször tett a romáknak szánt fenyegető kijelentéseket.

Szabó Zita százados, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-nek azt nyilatkozta, hogy a rendőrség nyomozás kezdett emberölés kísérlete miatt. A megyei rendőrség forrónyomos csoportja nyomoz az ügyben.

Az elfogott támadóról szólva elmondta: egy negyvenhat éves férfi, aki jelenleg kórházban van. A támadás hajnali három óra körül történt - tette hozzá. Rostás László, az ÖCO elnökhelyettese az MTI-nek elmondta: az éjszaka az ablakon besurranó tettes két embert súlyosan megsebesített, őket kórházba szállították. A támadásban egy házaspár két tagját sebesítette meg a támadó a nyakukon, a mellükön és a lábukon, feltehetően egy borotvával.

A ház többi lakója a helyszínen fogta el a támadót, aki eközben szintén megsérült. Õt is kórházba szállították - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×