eur:
394.45
usd:
370.12
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Leleplezik a Fidesz új plakátját, amelyet Hidvéghi Balázs, a párt kommunikációs igazgatója Az ellenzék lebontaná a határzárat címmel tartott sajtótájékoztatón mutatott be Budapesten, az Alkotmány utcában 2018. január 30-án.
Nyitókép: Soós Lajos

Május 8-án lejár egy látványos határidő a választás után

A pártoknak harminc napon belül, tehát legkésőbb május 8-ig le kell szedniük a választási plakátjaikat. Ezt mondja ki a törvény, amit azonban nem könnyű betartatni. A Jegyzők Országos Szövetségének elnöke ezért azt javasolja, hogy a falragaszokat közmunkásokkal szedessék le, sőt ilyen hirdetéseket a jövőben csak azokra a mobil felületekre lehessen kihelyezni, amelyeket az önkormányzatok raknak ki az utcákra a kampány idejére. 

A választási törvény szerint a politikai plakátokat a szavazást követő harminc napon belül azoknak kell leszedniük, akik kirakták, vagy akiknek érdekében kirakták - mondta az InfoRádióban a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke. A kint maradt hirdetéseket az önkormányzatoknak kell összeszedniük, és ennek költségét kifizettethetik a pártokkal, illetve a jelöltekkel, de ezt nem szívesen vállalják magukra a helyhatóságok – tette hozzá Tóth János.

"Vannak olyan plakátok, amelyeknek az eltávolítását nem is merjük vállalni, mert olyan értéket képvisel a berendezés, amelyre kirakták, hogy sérülés esetén vita tárgya lehetne, hogy ki viseli a felelősséget" - mondta Tóth János.

A jegyzők szövetségének vezetője szerint nem az óriásplakátokkal, a citylightokkal és a villanyoszlopokon lévő, úgynevezett „elefántfülekkel" van baj, hiszen azokat a tulajdonos cégek leszedik, hanem a falragaszokkal, mert azok

vagy letéphetetlenek, vagy csak úgy távolíthatók el, hogy közben megrongálják az alatta lévő felületet.

"Ha a kormány úgy döntene, hogy a harminc nap letelte után a közfoglalkoztatottak az eltávolításban közreműködhetnek, akkor megfelelő felügyelet mellett a plakátok egy részének leszedése megtörténhetne" - mondta az elnök.

Ha rajta múlna, Tóth János csak a kampány idejére kihelyezett mobil hirdetőtáblákra engedné kiragasztani a plakátokat. Ilyeneket már most is alkalmaz néhány önkormányzat.

"Az a baj, hogy nehezen kötelezhetők a jelöltek és a pártok arra, hogy csak ezen a felületen hirdessenek. Ha ez bekerülne a szabályok közé könnyebb dolga lenne mindenkinek" - javasolta Tóth János.

Május 8. után egyébként a lakók is eltávolíthatják azokat a választási falragaszokat,

amelyek zavarják őket – mondta az InfoRádióban Tóth János, a Jegyzők Országos Szövetségének elnöke.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Dobrev Klára az Arénában az EP-választás tétjéről és Magyar Péterről

Június 9-én arról is döntünk az európai parlamenti választáson, hogy egy Európa nélküli víziót támogatunk, vagy éppen egy erősebb Európa-víziót – mondta Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök, a DK–MSZP–Párbeszéd európai parlamenti listavezetője. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt az Európai Egyesült Államok előnyeiről, a Magyar Péter-jelenségről és az esetleges miniszterelnök-jelöltségéről is.

Hamarosan újra kinyithat a történelmi budai gyógyfürdő

A török hódoltság idején épült Király gyógyfürdőt a világjárvány idején zártak be, felújítását Őrsi Gergely kezdeményezte. A II. kerület polgármestere az InfoRádióban elmondta: reméli, hogy a többszereplős összefogás eredményeként sikerül olyan konstrukciót kidolgozni és hozzá forrást találni, amely révén a fürdő rekonstrukciója megvalósulhat.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×