eur:
395.24
usd:
371.82
bux:
66207.57
2024. április 16. kedd Csongor
Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségéről.
Nyitókép: Kovács Tamás

Választás után percről percre

A Fidesz kétharmados győzelmet aratott a parlamenti választáson vasárnap. A hétfői nap minden fontos és érdekes híre itt.

2018.04.09. 22:12

Gőgös Zoltán abbahagyja a politizálást

Az MSZP elnökhelyettese is bejelentette, hogy nem veszi át parlamenti mandátumát és visszavonul.

2018.04.09. 20:51

Vona Gábor távozik a politikából

A Jobbik elnöke benyújtotta lemondását a pártelnöki tisztségről, listás parlamenti mandátumát sem fogja átvenni és a tisztújításon sem méreti meg magát.

2018.04.09. 20:51

Hogyan tovább a voksolásra várók kígyózó sorai után?

A Nemzeti Választási iroda elnöke nem tartja felelősnek magát azért, hogy az átjelentkezők magas száma miatt éjszakába nyúlt a szavazás két fővárosi szavazókörben.

2018.04.09. 20:34

Orbán Viktor köszönetet mondott a Facebookon

2018.04.09. 19:17

Így értékelte az EBESZ a magyar választást

A választás tiszta volt, ám nem lehet egyenlő versenyről beszélni – állapította meg az Európai Biztonsági és Együttműködési Szervezet a magyarországi voksolásról készített jelentésében. A Fidesz szerint a szervezet túllépte hatáskörét.

2018.04.09. 19:17

Eltérő vélemények a magyar választásokról Szlovákiában

Több szlovák politikus is gratulált Orbán Viktornak a választásokon aratott győzelméhez. A koalíciós képviselők véleménye szerint a miniszterelnök olyan politikával nyerte el a magyar állampolgárok bizalmát, amely megvédi a magyarok érdekeit. Az ellenzék azt hangsúlyozza, hogy a Fidesz gyűlöletkampányt folytatott, és felteszi a kérdést, hogy hasonló irányvonalat követ-e majd a szlovák politikai elit.

2018.04.09. 19:17

Nézőpont: csak a Fidesz-KDNP tudta érdemben növelni szavazótáborát

A Nézőpont Intézet gyorselemzése szerint a vasárnapi parlamenti választás eredménye egyebek között azt mutatja: minden korcsoportban a Fidesz-KDNP a legnépszerűbb, s érdemben csak a Fidesz-KDNP tudta növelni szavazótáborát.

2018.04.09. 18:29

A Kétfarkú komoly posztja a Nagy Népi Mindenkimás Hibáztatásáról

"Listán 1.7 százalékot kapott tegnap az MKKP. Ez kb 90-100 000 szavazat. Nagyon köszönjük mindenkinek azt a rengeteg segítséget, amit kaptunk és persze a szavazatokat is. Az eredmény azt jelenti, hogy Magyarországon maradunk. 5 felett ugye elutaztunk volna fél évre külföldre nyaralni, 1 alatt meg elmenekültünk volna az országból" - írja a Facebook-posztjában a Magyar Kétfarkú Kutya Párt.

A kivételesen komoly hangvételű cikkben a következő négy év legfontosabb feladatának a nem létező bevándorlóktól rettegő vidékiek elérését nevezte. Emellett folytatják a városfelújítást, a közösségépítést,mostantól lesz erre évi 40 millió forint állami támogatásuk, amit igyekeznek majd értelmesen és átláthatóan elkölteni. A taktikai szavazás a párt szerint a lehető legrosszabbul sült el.

"Azzal hogy a legesélyesebbnek mondott dk/szoci-jobbik jelölt mellett kampányoltak és ugye mindenki hülye volt, aki nem lépett vissza, sikerült kicsinálni az lmpt, az együttet, a momentumot és így 2022-ben is gyurcsány ferenc meg a jobbik fog ránk mosolyogni a plakáton. (...) Szintén szomorú volt látni, hogy a baloldali sajtó konkrétan propaganda-újságírássá alakult az elmúlt hetekben. Most ugye még a Nagy Népi Mindenkimás Hibáztatása jegyében szépen megírják, hogy az lmp meg a momentum meg az mkkp (ugye úgy tesznek h a ránk leadott szavazatokat automatikusan hozzáadják más pártokéhoz, mintha aki ránk szavazott az automatikusan pld leszavazott volna a jobbikra, ami a többségre sztem nem igaz) tehet mindenről. Hát ez van, fel a fejjel, mindenkinek szép napot és ki ne vándoroljatok külföldre! Bocs a komoly posztért, nem lesz több ilyen."

2018.04.09. 17:29

Juhász Péter csődbe megy, Thürmer Gyula megússza

Fejenként csaknem negyvenmillió forintjába kerül a vesztes kampány az Együtt öt elnökségi tagjának. Juhász Péter elnök szerint 189 millió forintot kellene visszafizetniük, de ennyi vagyonuk nincs, így éveken át vonhatják majd tőlük a milliókat. A Munkáspárt 365 millióval lett adós, de nem költött belőle egy fillért sem a kampányban.

2018.04.09. 17:29

Dúl az LMP-s nyilatkozatháború

Schiffer András és Sallai Róbert Benedek sokmilliós perrel fenyegette azokat, akik visszalépnek - mondta Hadházy Ákos, az LMP távozó társelnöke. Schiffer András cáfolta az elhangzottakat.

2018.04.09. 16:40

Juncker kedden egyeztet Orbán Viktorral

Állam- és kormányfők, valamint vezető politikusok Európa-szerte gratuláltak Orbán Viktornak az újraválasztásához.

2018.04.09. 16:30

Újoncok és újrázók a parlamentben

Nem változik drasztikusan az Országgyűlés összetétele, ám megjelenik egy új frakció és szinte minden képviselőcsoportban vannak nagy kiesők és újoncok..

2018.04.09. 16:06

Bizalmi szavazás lesz a Liberálisok vezető testületéről

A Magyar Liberális Párt vezető testülete bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert bár a párt minimális célkitűzése, úgy tűnik, sikerült, a választási eredmény összességében nem ad okot az elégedettségre - közölte Fodor Gábor, a Liberálisok elnöke.

Fodor Gábor örült a magas részvételi aránynak, és megköszönte a választópolgároknak, hogy részt vettek a szavazáson. "Akármilyen eredmény is születik, egy demokratának mindig tudnia kell, hogy az eredmény akkor jó, ha széles körű felhatalmazás áll mögötte" - fogalmazott. A pártelnök szerint ugyanakkor nem örülnek a kétharmados Fidesz-győzelemnek, hiszen az ellenzéki sikerért harcoltak, de a gratuláció kijár a győztesnek.

Az eredményt úgy értékelte: remélik és bíznak abban, hogy Bősz Anett, a Liberálisok képviseletében az MSZP-Párbeszéd listájáról bejut az Országgyűlésbe. Hozzátette: ez volt a párt minimális célkitűzése, és úgy látják, hogy ezt el tudják érni.

Jelezte: a Magyar Liberális Párt vezető testülete ugyanakkor bizalmi szavazást kér magával kapcsolatban a tagságtól, mert összességében nem ad okot az elégedettségre a változás szövetségének eredménye.

2018.04.09. 16:03

Szigetvári Viktor visszavonul a politikától

„Én ezt most nyilvánvalóan be kell, hogy fejezzem” – mondta az ATV-ben az Együtt politikusa, aki visszatér a civil életbe.

Arról is beszélt, hogy az Együtt tisztújító kongresszust tart, amelyen a közösség el fogja dönteni, hogy „egyáltalán folytatni akarja-e”. Szigetvári azt javasolja majd, hogy ebben a formában ne folytassák.

2018.04.09. 15:05

Újabb mandátum a Fidesz-KDNP-nek

A vasárnap éjjeli adatok szerint a Fidesz-KDNP-nek 133 mandátum jutott a Parlamentben, ez elegendő a kétharmados többséghez. Hétfőn napközben 98,6 százalékos feldolgozottsági adatoknál a mandátumaik száma 134-re nőtt az NVI választási oldala szerint. Változás történt továbbá a részvételi adatban is, alacsonyabb adatot közöltek. A választás hivatalos végeredménye szombatra várható.

2018.04.09. 14:35

Ezt várja a választások után a Fitch Ratings

Londoni elemzők: gazdaságpolitikai folyamatosságot ígér a választási eredmény.

2018.04.09. 14:30

Magyarország és az EU viszonyáról kérdezte a kormányszóvivőt a BBC

Magyarország, ahogy az utóbbi nyolc évben is tette, igyekszik realisztikus módon megközelíteni a nagy horderejű európai kérdéseket, beleértve az Európa jövőjéről folyó vitát, amelyben a magyar kormánynak "nagyon karakteres mondandója van", különösen a migrációról - mondta hétfőn a BBC rádiónak Kovács Zoltán.

2018.04.09. 13:38

Nagy üzengetés a Jobbikban

Nem tart pártszakadástól Vona Gábor, a Jobbik távozó elnöke. Toroczkai László alelnök szerint ha Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot.

2018.04.09. 13:35

Külföldi lapok a választásról

Több jelentős külföldi lap is beszámolt a Fidesz nagyarányú választási győzelméről.

2018.04.09. 13:27

Török Gábor: az ellenzék komoly válságára kell számítani

A Fidesznek sikerült új szavazókat behozni ahhoz képest, mint amire számítani lehetett – mondta az InfoRádiónak Török Gábor, politikai elemző. Hétfő este 18 órától Török Gábor lesz az InfoRádió Aréna című műsorának vendége.

2018.04.09. 12:54

Babis magyarul is gratulált

Andrej Babis ügyvezető cseh kormányfő, az ANO mozgalom elnöke hétfő délelőtt a Twitter-oldalán csehül és magyarul is gratulált Orbán Viktor miniszterelnöknek a Fidesz választási győzelméhez.

Az Orbán Viktor vezette Fidesz győzelmét Andrej Babis meggyőzőnek minősítette bejegyzésében, és leszögezte: szeretne az Európai Unió és a visegrádi csoport keretein belül, illetve kétoldalú szinten továbbra is együttműködni a magyar miniszterelnökkel.

"Gratulálok Orbán Viktornak meghatározó győzelméhez" - olvasható a cseh szöveg után magyarul is az ügyvezető cseh miniszterelnök Twitter-bejegyzésében.

2018.04.09. 12:19

Seehofer is gratulál Orbán Viktornak a választási győzelemhez

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a "nagyon magas" választási részvételi arány mellett elért "nagyon jelentős" győzelméhez - mondta Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter hétfőn Münchenben.

2018.04.09. 11:44

Kiszelly Zoltán: az ellenzék ugyanazokat a problémákat cipeli 2010 óta

Az ellenzéknek tovább kell keresnie azt a megoldást, amelyet ebben a választási rendszerben a Fidesz-KDNP szövetséggel szemben alkalmazni tudna - mondta az előzetes választási eredményre reagálva Kiszelly Zoltán politológus.

2018.04.09. 11:30

Nagy lemondási hullám az ellenzéki oldalon

Több ellenzéki pártnál is benyújtatták lemondásukat a vezetők a választási vereség után.

2018.04.09. 10:38

Olasz jobboldali vezetők is gratuláltak a Fidesznek

Magyarország "szívvel és ésszel szavazott, nem törődve Brüsszel fenyegetéseivel és Soros milliárdjaival" - gratulált Orbán Viktor győzelméhez Matteo Salvini, az olasz jobbközép koalíciót vezető Liga politikusa Twitter-üzenetben.

Salvini jó munkát kívánt Orbán Viktornak, és reményét fejezte ki, hogy a magyar kormányfővel hamarosan olasz miniszterelnökként tud találkozni. Salvini arra utalt, hogy az általa vezetett jobbközép koalíció kapta a legtöbb szavazatot a márciusi olasz választásokon, és jelenleg kormányalakítási tárgyalásokat vezet.

Giorgia Meloni, a jobboldali Olasz Testvérek (FdI) elnöke Twitter-üzenetében azt írta, a magyar patrióták Orbán Viktor győzelmét ünneplik. "Identitásvédelem, harc a kényszerített iszlamizáció ellen, szembeszállás a pénzügyi spekulációval és a globalizmussal: ezt a modellt akarják az Olasz Testvérek is követni Olaszországban" - írta Giorgia Meloni. Bejegyzését azzal a fényképpel kísérte, amely Orbán Viktorral készült Giorgia Meloni február végi látogatásakor Budapesten az olasz választási kampány idején.

2018.04.09. 10:19

A szerb elnök gratulált Orbán Viktornak

A magyarországi választók újra igazi vezetőt választottak maguknak, aki bebizonyította, hogy a szorgalmas munka elkötelezettje, és eltökélt abban, hogy békés és gyümölcsöző jövőt teremtsen számukra - fogalmazott Aleksandar Vucic szerb államfő az Orbán Viktornak, a Fidesz elnökének írt levelében, és egyben gratulált az országgyűlési választásokon elért eredményéhez.

Hozzátette: azok a nehéz, de megalapozott döntések, amelyeket Orbán Viktor a fenti célok elérése érdekében hozott, bizonyítják, hogy bölcsességgel és gazdag politikai tapasztalattal lehet előrébb vinni az országot és a népet.

"Mint ahogyan azt számos alkalommal bizonyítottuk, az országaink közötti kapcsolatok soha nem voltak még ilyen jók, és szeretnélek biztosítani arról, hogy Szerbia továbbra is elkötelezett aziránt, hogy közösen folytassuk ezt az utat. Meggyőződésem szerint a Szerbiában élő magyar kisebbség és a magyarországi szerb kisebbség is hozzájárul ehhez, de élvezi is mindazokat az előnyöket, amelyeket az erősebb kétoldalú kapcsolatok, és a kettőnk személyes barátsága jelent" - fogalmazott a szerb elnök.

Aleksandar Vucic kiemelte, hogy az egyre jobb gazdasági kapcsolatok, a kétoldalú kereskedelmi forgalom növekedése, valamint a befektetések lehetővé teszik, hogy gyorsabban és könnyebben haladjon előre Szerbia, kihasználja a lehetőségeit, és a partnerségen keresztül hozzájáruljon Európa fejlődéséhez.

"Ezzel összefüggésben kihasználnám a lehetőséget, hogy neked és a kormányodnak megköszönjem azt az önzetlen támogatást, amelyet Szerbiának nyújtotok az ország európai útján. Örömmel várom következő találkozónkat, amelynek eredményei - meggyőződésem szerint - új ötletek és a közös munka új irányvonalai lesznek, és amelyek mindkét fél javát szolgálják majd" - zárta gratulációját a szerb köztársasági elnök.

2018.04.09. 10:17

Az ÁSZ készen áll a kampánypénzek ellenőrzésére

Az Állami Számvevőszék (ÁSZ) készen áll arra, hogy lefolytassa a kampányidőszakban felhasznált pénzek elszámolásának ellenőrzését - tudatta a szervezet közleményben hétfőn.

2018.04.09. 09:58

Szijjártó: senki nem kérdőjelezheti meg a kormány támogatottságát migrációs politikája terén

Rekordot döntő részvétel mellett példátlan támogatottságot kapott a magyar kormány, amely első sorban a magyar emberek biztonságáról akar gondoskodni ezzel a felhatalmazással - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az M1 hétfői műsorában.

Az EU képtelen megtalálni a választ a migrációs válságra, és Brüsszelben azt próbálják elérni, hogy a tagállamok ne saját polgáraik biztonságát tekintsék elsődlegesnek - tette hozzá. Éppen ezért a visegrádi országok (V4) úgy döntöttek, hogy maradnak az ENSZ migrációs paktumának tárgyalássorozatában, és megpróbálják belülről módosítani a csomagot - fűzte hozzá.

A 2018-as választási eredmények után senki nem kérdőjelezheti meg a magyar kormány támogatottságát migrációs politikája terén - fogalmazott a külügyminiszter.

2018.04.09. 09:25

Brit sajtó a magyar választásokról

Orbán Viktor újraválasztása komoly kíhívás lesz az Európai Unió számára - írják Brexit-párti és Brexit-ellenes brit lapok. Egy kommentár szerint pedig segít majd belülről felbomlasztani az Uniót.

2018.04.09. 08:57

Erre számított a Fidesz - nem jött be a várakozásuk

Nem számítottunk ilyen arányú győzelemre, örülünk az eredménynek - mondta a Fidesz-frakció szóvivője a parlamenti választás másnapján az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában.

2018.04.09. 08:28

Ifjabb Lomnici Zoltán: megbukott az ellenzéki koordináció

Az ellenzéki pártoknak nem volt nemzeti programjuk - mondta ifjabb Lomnici Zoltán alkotmányjogász az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában a parlamenti választási eredményekről.

2018.04.09. 07:38

Az egyéni mandátumot szerzett képviselők listája választókerületenként - a billegő helyekkel

A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a következő egyéni képviselők kerültek a parlamentbe a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint. A mandátumot szerzett képviselők listája választókerületenként:

2018.04.09. 07:15

Így lett meg a Fidesz-KDNP kétharmados parlamenti többsége

A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a pártok parlamenti mandátumainak száma a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

2018.04.09. 07:10

Az Országgyűlés összetétele: a bejutott képviselők listája

A leadott szavazatok 98,5 százalékának összesítése után a következő képviselők kerültek a parlamentbe a Nemzeti Választási Iroda adatai szerint.

2018.04.09. 07:00

Elemzők szerint Gyurcsány Ferencnek máshogy kell politizálni

Gyurcsány Ferenc elégedetlenségét fejezte ki értékelő beszédében. Az InfoRádió választási műsorában megszólaló elemzők szerint elsősorban azért, mert nem hozott új szavazókat a baloldali táborba.

2018.04.09. 06:55

Orbán Viktor: kimondtuk, hogy a fontos dolgokat meg akarjuk védeni

A magyar nép egybehangzó akaratot mutatott a világnak. Az egybehangzó akaratot Magyarország is, a világ is és én magam is megkaptam, az eredmény komolyt súlyt is jelent a vállamon – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP választási győzelme után az Echo TV-nek adott exkluzív interjúban.

Címlapról ajánljuk
Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Rendőrök vetettek véget a brüsszeli konferenciának, amelyen Orbán Viktor is beszédet mondana

Az első napon leállíttatta a belga rendőrség a Nemzeti Konzervativizmus Konferenciáját Brüsszelben. A helyi jelentések szerint a rendezvény folytatódik, de új vendégeket már nem engednek be. A hatóságok a délutánra meghirdetett ellentüntetésre hivatkozva akarják beszüntetni a konferenciát, amelyet korábban már két brüsszeli helyszín is elutasított.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×