eur:
395.05
usd:
366.06
bux:
65186.32
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségéről.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nagy üzengetés a Jobbikban

Nem tart pártszakadástól Vona Gábor, a Jobbik távozó elnöke. Toroczkai László alelnök szerint ha Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot.

Kijózanítónak nevezte a választási eredményt, de nem lát nagy esélyt a Jobbikon belüli pártszakadásra Vona Gábor. A párt leköszönő elnöke a Hír TV műsorában azt mondta, hogy szerinte a néppártosodás a párt jövője.

„A Jobbikot, amióta létezik, mindennap eltemette valaki, és mindennap három részre szakította valaki, aztán mindig egyben maradt és fejlődött. Minden egyes választáson több és több ember szavazatát nyerte el. Mindig szerettük volna egy picit ezt a folyamatot gyorsítani, erősíteni, de mindig úgy tűnik, hogy apró lépésekben haladtunk csak, de haladtunk. A Jobbik folyamatosan erősödő politikai közösség, és én biztos vagyok benne, hogy a Jobbik egysége nem kérdéses, a Jobbik jövője nem kérdéses, és én biztos vagyok benne, hogy a néppártosodás sem kérdéses” – fejtette ki Vona Gábor.

A párt alelnöke, Toroczkai László a Facebookon üzent Vona Gábornak.

„Vona Gábor megbukott, de a Jobbik él. Ha azonban Vona Gábor úgy gondolja, hogy nem végleg bukott meg, s a lemondás is csak látszólagos lesz, azzal kivégzi a Jobbikot. Egy olyan, egyébként kiváló emberek ezreiből álló parlamenti párt ugyanis, amely három egymást követő választáson sem tud a kormányzás közelébe kerülni, végleg elveszíti az esélyét arra, hogy valaha győzzön, hacsak nem iktatja ki azt az akadályt, amely a növekedését meggátolja” - írta.

A párt hétfőn délután tartja elnökségi ülését. Vona Gábor már vasárnap éjjel bejelentette lemondását.

Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×