INFORÁDIÓ
2023. március 29. szerda
Auguszta

orbán viktor

választás 2018

interjú

Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b-j) a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.

Orbán Viktor: kimondtuk, hogy a fontos dolgokat meg akarjuk védeni

Infostart

A magyar nép egybehangzó akaratot mutatott a világnak. Az egybehangzó akaratot Magyarország is, a világ is és én magam is megkaptam, az eredmény komoly súlyt is jelent a vállamon – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP választási győzelme után az Echo TV-nek adott exkluzív interjúban.

A kormányfő az interjúban kiemelte: „a kampány során azt próbáltuk világossá tenni, hogy az emberek ne engedjék, hogy a választás egy egyszerű, egy alkalomra szóló döntés legyen, hanem közösen érezzük át annak a jelentőségét, hogy talán hosszú évtizedekre el fog dőlni Magyarország sorsa.”

Orbán Viktor jelezte: biztos volt abban, ha csinálják, ha nem hátrálnak meg, ha nem engedik, hogy eltérítsék őket, akkor ez

a nép összeszedi magát, és amikor baj van, egybehangzó akaratot mutatnak a világnak.

„Az egybehangzó akaratot Magyarország is, a világ is és személy szerint én magam is megkaptam. Most mindenki örül, én sem szeretnék ebből kimaradni. Az eredmény olyan jól sikerült, hogy komolyt súlyt is jelent a vállamon” - hangsúlyozta.

„Szeretném, ha a jövőben is a földön járnánk, és tisztában lennénk a realitásokkal, de Európa olyan korszakban él, amikor az őszintétlenségtől szenved, és amikor sok nép együtt szenved ettől, mert nem hagyják, hogy elmondja, ami gyötri, amitől tart, akkor nem egy ország mérete, a katonák száma, a nemzeti össztermék számít, hanem a gondolat és a hang tisztasága. Nincs nagy nép és kis nép, hanem vannak bátor népek, és Magyarország a bátor emberek országa, akik a mai napon világossá tették, hogy a dolgokat így nem lehet folytatni. Őszinte, világos, egyenes beszédet akarunk, meg akarjuk nevezni azt, ami gyötri ezt a kontinenst, mert ez a mi kontinensünk, a mi hazánk. Szeretnénk, ha a jövő ugyanolyan sikeres lenne, mint a mögöttünk hagyott néhány évtized. Mi nem szemben vagyunk Európával és az Európai Unióval, hanem mi akarjuk Európát. Sikeres és erős Európai Uniót akarunk, de ehhez őszintén mindent el kell mondanunk, ami gyötör bennünket. Mi udvariasan, tisztelettel, mindenkinek megadva azt, ami megilleti, de világosan elmondtuk, hogy mi jó és mi nem” - fejtette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország nem akarja elkövetni azokat a hibákat, amiket nála hatalmasabb, gazdagabb és nagyobb országok elkövettek.

„Azt sem akarjuk, hogy Európa rámenjen ezekre a hibákra, ki akarjuk ezeket javítani.

Magyarország készen áll, a választás után teljes súlyával, hogy a közös európai munkában részt vegyen” - tette hozzá.

„Fontos dolgokról döntöttünk, és kimondtuk, hogy a fontos dolgokat meg akarjuk védeni. Azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon” - jelezte.

A Fidesz elnöke szerint meg kellett védeni az eredményeinket, mert az ország elindult egy úton, a magyar modell szerint, amiből fakad az alacsony munkanélküliség, a családtámogatási rendszer, a nyugdíjasok védelme. Meg kellett védeni a jogunkat, hogy ezen az úton végigmenjünk – tette hozzá.

„A magyarok összeálltak, és megvédték a jövőhöz való jogukat”

- fogalmazott.

A kormányfő szerint ez volt a legnehezebb kampánya, és bár sok jó szándék és jóakarat gyűlt össze a Fidesz oldalán, és nagyon sok rossz szándék jött össze a világ nem különösebben dicsőséges erőiből.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018