eur:
393.12
usd:
367.3
bux:
65939.26
2024. április 24. szerda György
Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter, Novák Katalin, a Fidesz alelnöke, Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója és Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere (b-j) a párt választási eredményváró rendezvényén a Bálna Budapest rendezvényközpontban az országgyűlési képviselő-választás napján, 2018. április 8-án.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Orbán Viktor: kimondtuk, hogy a fontos dolgokat meg akarjuk védeni

A magyar nép egybehangzó akaratot mutatott a világnak. Az egybehangzó akaratot Magyarország is, a világ is és én magam is megkaptam, az eredmény komoly súlyt is jelent a vállamon – értékelt Orbán Viktor miniszterelnök a Fidesz-KDNP választási győzelme után az Echo TV-nek adott exkluzív interjúban.

A kormányfő az interjúban kiemelte: „a kampány során azt próbáltuk világossá tenni, hogy az emberek ne engedjék, hogy a választás egy egyszerű, egy alkalomra szóló döntés legyen, hanem közösen érezzük át annak a jelentőségét, hogy talán hosszú évtizedekre el fog dőlni Magyarország sorsa.”

Orbán Viktor jelezte: biztos volt abban, ha csinálják, ha nem hátrálnak meg, ha nem engedik, hogy eltérítsék őket, akkor ez

a nép összeszedi magát, és amikor baj van, egybehangzó akaratot mutatnak a világnak.

„Az egybehangzó akaratot Magyarország is, a világ is és személy szerint én magam is megkaptam. Most mindenki örül, én sem szeretnék ebből kimaradni. Az eredmény olyan jól sikerült, hogy komolyt súlyt is jelent a vállamon” - hangsúlyozta.

„Szeretném, ha a jövőben is a földön járnánk, és tisztában lennénk a realitásokkal, de Európa olyan korszakban él, amikor az őszintétlenségtől szenved, és amikor sok nép együtt szenved ettől, mert nem hagyják, hogy elmondja, ami gyötri, amitől tart, akkor nem egy ország mérete, a katonák száma, a nemzeti össztermék számít, hanem a gondolat és a hang tisztasága. Nincs nagy nép és kis nép, hanem vannak bátor népek, és Magyarország a bátor emberek országa, akik a mai napon világossá tették, hogy a dolgokat így nem lehet folytatni. Őszinte, világos, egyenes beszédet akarunk, meg akarjuk nevezni azt, ami gyötri ezt a kontinenst, mert ez a mi kontinensünk, a mi hazánk. Szeretnénk, ha a jövő ugyanolyan sikeres lenne, mint a mögöttünk hagyott néhány évtized. Mi nem szemben vagyunk Európával és az Európai Unióval, hanem mi akarjuk Európát. Sikeres és erős Európai Uniót akarunk, de ehhez őszintén mindent el kell mondanunk, ami gyötör bennünket. Mi udvariasan, tisztelettel, mindenkinek megadva azt, ami megilleti, de világosan elmondtuk, hogy mi jó és mi nem” - fejtette ki a kormányfő.

Orbán Viktor kiemelte: Magyarország nem akarja elkövetni azokat a hibákat, amiket nála hatalmasabb, gazdagabb és nagyobb országok elkövettek.

„Azt sem akarjuk, hogy Európa rámenjen ezekre a hibákra, ki akarjuk ezeket javítani.

Magyarország készen áll, a választás után teljes súlyával, hogy a közös európai munkában részt vegyen” - tette hozzá.

„Fontos dolgokról döntöttünk, és kimondtuk, hogy a fontos dolgokat meg akarjuk védeni. Azt akarjuk, hogy Magyarország magyar ország maradjon” - jelezte.

A Fidesz elnöke szerint meg kellett védeni az eredményeinket, mert az ország elindult egy úton, a magyar modell szerint, amiből fakad az alacsony munkanélküliség, a családtámogatási rendszer, a nyugdíjasok védelme. Meg kellett védeni a jogunkat, hogy ezen az úton végigmenjünk – tette hozzá.

„A magyarok összeálltak, és megvédték a jövőhöz való jogukat”

- fogalmazott.

A kormányfő szerint ez volt a legnehezebb kampánya, és bár sok jó szándék és jóakarat gyűlt össze a Fidesz oldalán, és nagyon sok rossz szándék jött össze a világ nem különösebben dicsőséges erőiből.

Címlapról ajánljuk
Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Újabb őrizetbevétel Németországban: egy EP-képviselő asszisztense dolgozhatott Kínának

Kína javára végzett kémtevékenység gyanújával vettek őrizetbe egy embert a karlsruhei szövetségi főügyész utasítására. Az eset különbözik a korábbi háromtól, ezúttal ugyanis egy parlamenti párt európai parlamenti képviselőjének legközelebbi munkatársáról van szó. Kína berlini nagykövetsége visszautasította a vádakat.

A lengyel álláspont egyértelmű: Oroszországnak stratégiai vereséget kell szenvednie Ukrajnában - szakértők az Arénában

A lengyelországi önkormányzati választások után mindkét politikai oldal győztesnek vallhatja magát – derült ki az InfoRádió Aréna című műsorában, amelynek Mitrovits Miklós történész és Dobrowiecki Péter, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője, két Lengyelország-szakértő volt a vendége. A beszélgetésben szó esett Donald Tusk Európa-politikájáról és Jaroslaw Kaczynski utódlásának kérdéséről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Jelentési nagyüzem a tőzsdéken, a Teslára szegeződnek a szemek

Hangulatjavulással indult a hét a tőzsdéken, tegnap világszerte felpattantak a tőzsdék a korábbi hetekben tapasztalt esés után. A momentum a mai nap kitartott, Ázsiában nagyrészt emelkedtek a vezető részvényindex és Európában is határozott emelkedést lehet látni, valamint az USA-ban is folytatódott az erősödés. Közben felpörögtek az események mind makrogazdasági, mind gyorsjelentési fronton: itthon az MNB kamatdöntést tartott, és a nap folyamán sorban érkeztek a BMI adatok Európából és az Egyesült Államokból; közben a befektetők a vállalati gyorsjelentésekre figyelnek, a Spotify árfolyama például nagyot ugrott a vártnál jobb eredmények után, de a zárás után érkezik majd a Tesla is, amelyről még a jelentést megelőzően technikai elemzést készítettünk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×