eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszél, mellette Molnár Csaba ügyvezető alelnök (j) és Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás elnöke (b) a DK eredményváró rendezvényén a budapesti Ankertben 2018. április 8-án.
Nyitókép: Illyés Tibor

Elemzők: Gyurcsány Ferenc marad, de máshogy kell politizálnia

Gyurcsány Ferenc elégedetlenségét fejezte ki értékelő beszédében. Az InfoRádió választási műsorában megszólaló elemzők szerint elsősorban azért, mert nem hozott új szavazókat a baloldali táborba.

A Demokratikus Koalíciónak van külön frakciója, mert elérte az öt százalékot. Egyéniben is nyert három mandátumot. Gyurcsány Ferenc nem ajánlotta fel a lemondását, de ez nem olyan nagy meglepetés - mondta Pulai András, a Publicus Intézet vezetője. - Máshogy kell politizálnia, mint ahogy eddig tette, ahogy az ellenzéknek is. A fundamentális kérdés az, hogy fenn tudja-e tartani az egy a tábor, sok a zászló-politikát. Újra kell gondolnia ezt, mert sem a választók nem fogadják el, sem a pártok."

Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint nem oszt és nem szoroz, hogy nem hozott be új szavazókat. Annyi tanulsága van viszont, hogy ez vezetett oda, hogy a párt nem tudott jobb eredményt eléri.

"A Fidesz kis pártból naggyá akart válni, ezzel szemben a DK kis szektaként tekint magára - emelte ki Csizmadia Ervin. - Az a kis szekták mentalitása, hogy mindig az ellenfeleiket támadják. Ezt nem díjazzák a választók."

A totális elutasítás a pártpolitikában nem jó tanácsadó az elemzők szerint. Pulai András hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc elutasítottsága nagyon nagy. Orbán Viktoré is az volt, de ki tudott belőle jönni. Ez Gyurcsánynak nem sikerült.

Csizmadia Ervin szerint Gyurcsány Ferenc egy tehetséges politikus, ez az egy érv szólhat mellette. A baloldal nem bővelkedik tehetséges politikusokban. "Amíg hívei nem késztetik arra, hogy távozzon, addig ott fog maradni" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×