INFORÁDIÓ
2023. március 20. hétfő
Klaudia

elemző

csizmadia ervin

pulai andrás

választás 2018

Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke beszél, mellette Molnár Csaba ügyvezető alelnök (j) és Székely Sándor, a Magyar Szolidaritás elnöke (b) a DK eredményváró rendezvényén a budapesti Ankertben 2018. április 8-án.

Elemzők: Gyurcsány Ferenc marad, de máshogy kell politizálnia

Infostart

Gyurcsány Ferenc elégedetlenségét fejezte ki értékelő beszédében. Az InfoRádió választási műsorában megszólaló elemzők szerint elsősorban azért, mert nem hozott új szavazókat a baloldali táborba.

A Demokratikus Koalíciónak van külön frakciója, mert elérte az öt százalékot. Egyéniben is nyert három mandátumot. Gyurcsány Ferenc nem ajánlotta fel a lemondását, de ez nem olyan nagy meglepetés - mondta Pulai András, a Publicus Intézet vezetője. - Máshogy kell politizálnia, mint ahogy eddig tette, ahogy az ellenzéknek is. A fundamentális kérdés az, hogy fenn tudja-e tartani az egy a tábor, sok a zászló-politikát. Újra kell gondolnia ezt, mert sem a választók nem fogadják el, sem a pártok."

Csizmadia Ervin, a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója szerint nem oszt és nem szoroz, hogy nem hozott be új szavazókat. Annyi tanulsága van viszont, hogy ez vezetett oda, hogy a párt nem tudott jobb eredményt eléri.

"A Fidesz kis pártból naggyá akart válni, ezzel szemben a DK kis szektaként tekint magára - emelte ki Csizmadia Ervin. - Az a kis szekták mentalitása, hogy mindig az ellenfeleiket támadják. Ezt nem díjazzák a választók."

A totális elutasítás a pártpolitikában nem jó tanácsadó az elemzők szerint. Pulai András hozzátette, hogy Gyurcsány Ferenc elutasítottsága nagyon nagy. Orbán Viktoré is az volt, de ki tudott belőle jönni. Ez Gyurcsánynak nem sikerült.

Csizmadia Ervin szerint Gyurcsány Ferenc egy tehetséges politikus, ez az egy érv szólhat mellette. A baloldal nem bővelkedik tehetséges politikusokban. "Amíg hívei nem késztetik arra, hogy távozzon, addig ott fog maradni" - tette hozzá.

Nyitókép: Illyés Tibor
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018