eur:
392.67
usd:
366.14
bux:
66803.26
2024. április 26. péntek Ervin
Vona Gábor, a Jobbik elnöke sajtótájékoztatót tart a párt választási eredményváró rendezvényén a budapesti Aquincum Hotelben 2018. április 8-án. Vona Gábor lemond elnöki tisztségéről.
Nyitókép: Kovács Tamás

Nagy lemondási hullám az ellenzéki oldalon

Több ellenzéki pártnál is benyújtatták lemondásukat a vezetők a választási vereség után.

Lemond az MSZP elnöksége – jelentette be még a választás éjszakáján Molnár Gyula elnök. Kiemelte: tudomásul veszik a választói akaratot és felelősnek tartják magukat a kialakult helyzetért. A tisztújító kongresszus június közepén, második felében lehet, addig a pártot a hivatalban lévő frakcióvezető, Tóth Bertalan, valamint Tóbiás József pártigazgató és a választmány elnöke, Hiller István irányítja.

A pártelnök elmondta azt is, hogy az MSZP a Párbeszéddel folytatja "a változás szövetségét", készülnek az európai parlamenti és az önkormányzati választásra.

Szintén lemond Vona Gábor a Jobbik elnöki posztjáról. A párt elnöksége hétfőn délután ül össze, és megtervezi a következő lépéseket.

Az elnökségnek tisztújító kongresszust kell kiírni. Személyes ambícióiról szólva úgy fogalmazott: van még benne "politikai tartalék", de a tagságnak kell eldönteni, kit szeretne elnöknek.

Bejelentette lemondását az LMP társelnöke, Hadházy Ákos is, mert szerinte a választást nem a kormányoldal nyerte meg, hanem az ellenzék veszítette el, amiért az ellenzék vezetői felelősséggel tartoznak. Azt üzente a fideszeseknek: abban ne legyenek biztosak, hogy megszabadultak tőle.

Az 1 százalék alatti eredményt elérő Együtt elnöksége is lemond. Szigetvári Viktor, a párt miniszterelnök-jelöltje azt mondta: ezt a kampányt az Együtt elvesztette, sikertelen volt az a stratégia, amire felépítették a saját listás kampányukat.

Címlapról ajánljuk
Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Száz éve nem látott pusztítást végzett a fagy a cseh gyümölcsösökben

Az elmúlt száz év legnagyobb gyümölcskáráról számolnak be a cseh gyümölcstermesztők. A károkat az elmúlt napok fagyos időjárása okozta. A cseh agrárminisztérium pénzügyi támogatást ígér a gyümölcstermesztőknek. Néhányan elvesztették a teljes termésüket. A gyümölcstermesztők szövetsége szerint a kár már meghaladja a 40 millió eurót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×