INFORÁDIÓ 
2020. szeptember 20. vasárnap
Friderika

horst seehofer

csu

orbán viktor

Orbán Viktor miniszterelnök (j) és vendége, Horst Seehofer bajor tartományi miniszterelnök kezet fog a megbeszélésük után tartott sajtótájékoztatón az Országházban, Budapesten 2016. március 4-én.

Seehofer is gratulál Orbán Viktornak a választási győzelemhez

Infostart / MTI

A bajor Keresztényszociális Unió (CSU) gratulál Orbán Viktornak a "nagyon magas" választási részvételi arány mellett elért "nagyon jelentős" győzelméhez - mondta Horst Seehofer pártelnök, német szövetségi belügyminiszter hétfőn Münchenben.

Pártja elnökségi ülése előtt tartott tájékoztatóján kiemelte, hogy örül Orbán Viktor újabb győzelmének, és a CSU nevében is gratulál majd neki.

Kiemelte, hogy

a CSU és ő személyesen is mindig kitartott a magyar kormányfővel ápolt partneri kapcsolat mellett, és ez továbbra is így lesz.

Mint mondta, Orbán Viktor a kommunista diktatúrával szembeni ellenállás harcosai közé tartozott, és a lakosság többször világosan kifejezte a bizalmát iránta.

Ennek a bizalomnak "nincs erősebb visszaigazolása, mint a siker a választóurnánál", és Orbán Viktor ismét nagy sikert ért el - húzta alá Horst Seehofer.

"Csak azt tudom tanácsolni az EU-nak, hogy próbáljon meg ésszerű kétoldalú kapcsolatot kialakítani tagállamaival, különösen a kisebbekkel, mint Magyarország".

"Mindig helytelennek tartottam a gőg és a gyámkodás politikáját", amely az EU részéről megmutatkozik "egyes tagállamokkal szemben" - mondta a CSU elnöke.

Hozzátette: világszerte megfigyelhető egy folyamat, amelynek "különösen minket itt Németországban arra kell ösztönöznie, hogy ésszerű kétoldalú kapcsolatokat ápoljunk mindenkivel, akkor is, ha egyes politikai fejleményekkel nem értünk egyet".

Ezekről a fejleményekről beszélni kell, "a nevükön kell nevezni" és "kritikusan meg kell vizsgálni" őket, de racionálisan, megfontoltan kell alakítani a kapcsolatokat. Éppen ezért a CSU rendkívüli módon üdvözli, hogy Angela Merkel kancellár, a testvérpárt Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke várhatóan április végén ellátogat Washingtonba Donald Trump amerikai elnökhöz - mondta Horst Seehofer, aki tájékoztatóján a magyarországi választás mellett egy sor német vonatkozású politikai ügyről is beszélt.

Nyitókép: Koszticsák Szilárd
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018