eur:
393.15
usd:
367.07
bux:
66927.2
2024. április 26. péntek Ervin
Pozsony, 2018. március 16.Robert Fico szlovák miniszterelnök lemondását ünneplik tüntetők, akik Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina Kusnirová meggyilkolásának alapos kivizsgálását követelik Pozsonyban 2018. március 16-án. A felirat jelentése: mindannyian Janért. (MTI/EPA/Christian Bruna)
Nyitókép: MTI/EPA/Christian Bruna

Kínos kérdéseket szegeztek Bugár Bélának a szivárogtatás után

A Ján Kuciak újságíró meggyilkolásával vádolt Marián Kočner üzenetei kerültek nyilvánosságra. Ami biztos: a felvidéki magyar politikus a Maldív-szigeteken találkozott Kočnerral.

Kínos kérdések záporát kellett kiállnia Bugár Bélának, a Híd elnökének. Szlovákiában nyilvánosságra kerültek ugyanis a Ján Kuciak újságíró meggyilkolásának megrendelésével vádolt Marián Kočner nagyvállalkozó és a gyilkossági ügyben szintén megvádolt közvetítő, Alena Zsuzsová közti titkos üzenetváltások, melyekben az olvasható, hogy Kočner

a gyilkosság elkövetése után a Maldív-szigeteken találkozott Bugár Bélával.

Az újságíró-gyilkossággal vádolt Marián Kočner és Alena Zsuzsová napvilágra került üzeneteiből arra lehet következtetni, hogy a nagyvállalkozó nemcsak a rendőrségre volt hatással, hanem megpróbálta befolyásolni a szlovák politikusokat is. Az érintettek ezt sorra tagadják. A Denník N napilap hasábjain arról is szó esik, hogy tavaly Kočner a Maldív-szigeteken találkozott a Híd elnökével, Bugár Bélával, akivel a kormányválságról, a jelenlegi kormánykoalíció megtartásáról beszélgetett.

Bugár elismerte a találkozás tényét, de

azt mondta, pár mondatnál többet nem váltott a gyilkosságban megvádolt vállalkozóval, és nem szeretné, ha a sajtó összemosná vele a nevét.

Robert Fico szlovák miniszterelnök lemondását ünneplik tüntetők, akik Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina Kusnirová meggyilkolásának alapos kivizsgálását követelik Pozsonyban 2018. március 16-án. A Bugár Bélát, a Híd - Most párt elnökét ábrázoló kép feliratának jelentése: Hazudós Béla.
Robert Fico szlovák miniszterelnök lemondását ünneplik tüntetők, akik Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa, Martina Kusnirová meggyilkolásának alapos kivizsgálását követelik Pozsonyban 2018. március 16-án. A Bugár Bélát, a Híd - Most párt elnökét ábrázoló kép feliratának jelentése: Hazudós Béla.

„Marián Kočnert rossz, gonosz embernek tartom, és nagyon nem szeretném, ha az újságírok összekötnék vele a nevem.

Kočnerral maximum annyi volt a kontaktus, amekkora az ottlévő bármelyik szlovák emberrel, aki megkérdezte, hogy mi van Szlovákiában. Ennyi, kész, vége”

– válaszolta a Híd elnöke.

Bugár Béla szerint a bűnüldöző szervek, a rendőrség, az ügyészség és a bíróság dolga kideríteni, hogy mennyi a valóságtartalma Kočner kommunikációjának,

nem pedig az újságíróknak

vagy a politikusoknak. A pártelnök elmondta, nincs róla tudomása, hogy Kočner vagy Zsuzsová a Híd bármely más képviselőjével kapcsolatban állt volna.

Az MKP óvatosan reagált a Bugár és Kočner közti találkozóról szóló hírekre, hiszen a jövő hét elején ismét tárgyalóasztalhoz ülnek a Híddal, hogy tovább egyeztessenek a 2020-as parlamenti választások előtti esetleges együttműködésről. Az MKP székházában csupán egy pársoros nyilatkozatot fogalmaztak meg, melyben az áll:

Bugár Bélától azt várjuk, adjon hitelt érdemlő magyarázatot a közzétett információkra, hiszen az ügy nagyon komoly következményekkel járhat.

Az ellenzéki pártok vezetői már sokkal markánsabb bírálatot fogalmaztak meg a Híd elnökével szemben. Richard Sulík, a Szabadság és Szolidaritás elnöke szerint Bugár a Smer-es kormány érdekeit szem előtt tartva közvetlenül részt vett a kárelhárításban Ján Kuciak és jegyese, Martina Kušnírová 2018-as meggyilkolását követően. Igor Matovič az OĽaNO vezetője pedig úgy fogalmazott, Bugár szándékosan becsapta és félrevezette az egész országot.

A Ján Kuciak-gyilkosságról korábbi cikkeinket ITT találja.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×