eur:
394.04
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nagymácséd, 2018. február 26.Rendőrök kettős gyilkosság helyszínét biztosítják Nagymácsédban (Velka Maca) 2018. február 26-án, miután az előző éjjel a falubeli otthonában megtalálták Ján Kuciak szlovák tényfeltáró újságíró és élettársa holttestét. A bűntényt feltehetőleg Kuciak tevékenységével összefüggésben követték el. (MTI/TASR/Lukás Grinaj)
Nyitókép: MTI/TASR/Lukás Grinaj

Budapesti konzul volt a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottja

Marián Kocnernél guineai diplomata-útlevelet találtak, és állítólag az afrikai ország budapesti konzulja is volt.

Első alkalommal hallgatták ki Marián Kočnert a Kuciak-gyilkossággal kapcsolatban - írja az Új Szó. A kettős gyilkosság megrendelésével gyanúsított férfit a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség (NAKA) Nyitrán hallgatta ki. Ekkor derült ki, hogy Kočnernek diplomata-útlevele volt.

A nagyvállalkozónál tartott házkutatás során a páncélszekrényében egy útlevelet találtak, és kiderült, hogy 1999 és 2004 között a Guineai Köztársaság tiszteletbeli budapesti konzulja volt. Az útlevélben az áll, hogy az afrikai ország állampolgára.

A szlovák külügyminisztérium nem tud arról, hogy Kočner a Guineai Köztársaság tiszteletbeli konzulja lett volna. Egyelőre nem tudni, hogy az útlevél valódi-e vagy hamis.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×