INFORÁDIÓ 
2020. január 28. kedd
Karola, Károly

jan kuciak

2019.09.25. 13:42

Lezárult a nyomozás a szlovák újságírógyilkosság ügyében

Lezárta a szlovák rendőrség a nyomozást Ján Kuciak szlovák oknyomozó újságíró és menyasszonya, Martia Kušnírová meggyilkolása ügyében. A védelemnek jövő hét hétfőtől kezdve öt napja lesz a nyomozás eredményének áttanulmányozására. A vádemelésre pedig október végén kerülhet sor.
2019.01.24. 16:43

Újabb emberöléssel gyanúsítják a szlovák újságíró gyilkosát

Nem Ján Kuciak lehetett az első áldozata a szlovák oknyomozó újságíró gyilkossági ügyében meggyanúsított Alena Zsuzsovának. Az előzetes letartóztatásban levő nő a rendőrség szerint Ógyalla egykori polgármesterének, az MKP-s Basternák Lászlónak a meggyilkolásában is részt vett.
2018.11.14. 21:46

Rászállt a rendőrség a szlovákiai tüntetések szervezőire

Szlovákiában a Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozást indított a Tisztességes Szlovákiáért mozgalom ügyében és kihallgatja az országos tüntetések szervezőit. A Tisztességes Szlovákiáért szervezői Ján Kuciak oknyomozó újságíró meggyilkolása után indították el tavasszal azt az országos méretű tüntetéshullámot, melynek nyomására távozott a székéből Robert Fico miniszterelnök és Robert Kaliňák belügyminiszter is.
2018.09.29. 11:40

Kuciak-gyilkosság: lépett az ügyészség

A szlovák Speciális Ügyészség ügyésze indítványozta a Kuciak-gyilkosság gyanúsítottjainak vizsgálati fogságba helyezését – írta az Új Szó.
2018.09.27. 09:16

Lecsaphattak a szlovák újságíró-gyilkosság gyanúsítottjaira

A szlovák Nemzeti Bűnüldözési Ügynökség csütörtök reggel erőszakos bűncselekmény elkövetésével vádolt személyeket vett őrizetbe. A TASR információi szerint az akció összefügg Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásával - írta az Új Szó.
2018.05.31. 18:10

Megvan az új szlovák rendőrfőnök, de máris támadják

Hosszas várakozás után megvan, ki lesz Szlovákia új rendőrfőnöke. Denisa Saková belügyminiszter Milan Lučanskýt nevezte ki az országos rendőrkapitányság élére, miután Tibor Gašpar eddigi rendőrfőnök a februári újságírógyilkosság után kialakult politikai nyomásnak engedve benyújtotta lemondását. Civil szervezetek és az ellenzék azonban elégedetlen Lučanský kiválasztásával, szerintük a társadalom arculcsapása a kinevezése.  
2018.03.13. 15:53

Újra őrizetben Kuciak utolsó cikkének egyik főszereplője

A szlovák rendőrség európai elfogatóparancs alapján őrizetbe vett kedden 17 személyt, köztük ismételten azt az Antonino Vadalát, akit a nemrég meggyilkolt tényfeltáró újságíró, Ján Kuciak többször említett utolsó cikkében - jelentette a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség.
2018.03.01. 19:02

Bukhat a szlovák kormány az újságíró-gyilkosság miatt

Több mint kétezren vettek részt tegnap este azon a tiltakozó meneten, amelyet Pozsony belvárosában hívtak össze a szlovák ellenzéki pártok. A megmozdulás a kormányhivatal előtt ért véget, ahol a résztvevők mécseseket gyújtottak a múlt héten brutálisan meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságíró és jegyese emlékére. A tiltakozók ismételten felszólították a miniszterelnököt és a belügyminisztert, hogy vonják le a személyi következményeket, és mondjanak le.
2018.02.27. 13:10

Új részletek a meggyilkolt szlovák újságíróról

Egész Szlovákiát megrázta az aktuality.sk oknyomozó újságírója, Ján Kuciak és menyasszonya, Martina Kušnírová meggyilkolásának híre. A fiatalokat nagymácsédi családi házukban találták meg a rendőrök. Az ügyben egy speciális csoport nyomoz, a rendőrség úgy véli, a gyilkosság indítékát az újságíró tényfeltáró munkássága adta. Kiderült, Ján Kuciak az utóbbi időben az olasz maffia kelet-szlovákiai üzleti kapcsolataival is foglalkozott. Hétfő este több helyen tartottak megemlékezéseket a brutálisan lemészárolt két áldozat emlékére.
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018