eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Kivel jobb versenyezni: tinivel vagy nagypapával?

A BBC a híres brit popénekest, Engelbert Humperdincket nevezte be az idei Eurovíziós Dalfesztiválra. A döntést sokan bírálják, mert bár Humperdinck még mindig sármos és a hangja se rossz, de egy kissé öregecske.

Engelbert Humperdinck hetvenhat éves lesz, mire májusban fellép az Eurovíziós Dalfesztiválon, Azerbajdzsán fővárosában, Bakuban. Mivel magas termetű, nem feltűnő, hogy felszedett jó pár kilót, a haja sem teljesen ősz, de már nem az a tini lányokat bolondító szépfiú, aki valaha volt, hanem tekintélyes bácsi.

A popzene-kedvelők szerint hiba volt őt választani, mert szerepeltetése mintha azt jelezné, hogy az Egyesült Királyság szűkében van fiatal tehetségeknek, ami nem igaz.

Felmerül a kérdés: azért esett-e a választás Humperdinckre, hogy a középkorú nők sóhajtozzanak szerelmesen a láttán, és rá szavazzanak? Van, aki úgy véli, hogy a nagy tapasztalattal rendelkező, és még mindig jó hangú dalnok lepipálhatja a jelentéktelenebb fiatalokat.

Engelbert Humperdinck szerepeltetését a BBC könnyűzenei osztályán hosszas vita előzte meg. Talán nem annyira a győzelem fontos, mint a brit popzene hagyományainak méltó képviselete. Hiszen, mondják egyesek, nehéz megnyerni a versenyt, ahol a balti országok, a skandinávok, a délkelet-európaiak, vagy a Szovjetunió volt tagországainak lakói mind egymásra szavaznak. Ilyen körülmények között még egy új szupersztárnak is nehéz dolga lehet. Bár ne feledjük, hogy a hajdani győztesek között olyan nagy tehetségek voltak, mint az Abba vagy a fiatal Céline Dion, és az Egyesült Királyság képviselője is nyert már öt ízben.

1986-ban a tizenhárom éves belga kislány, Sandra volt a győztes. Itt állunk a dilemmával, mi hozhat jobb eredményt: ha tinit indítunk a versenyen, vagy egy nagypapát?

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

„Fegyverkezési verseny” van a baktériumok és az emberiség között – nem mi állunk győzelemre

Pál Csaba akadémikus biológus és csapata az Európai Kutatási Tanács támogatásával azt vizsgálják a következő években, hogy az újonnan fejlesztett antibiotikumok mennyire hatékonyak az ellenálló baktériumokkal szemben. A HUN-REN SZBK Biokémiai Intézetének tudományos tanácsadója az InfoRádióban elmondta: mivel a baktériumok egyre jobban képesek alkalmazkodni az antibiotikumokhoz, ma már sokkal veszélyesebbek, mint korábban.

Nagy meglepetés várható az áprilisi diktálós gázszámláknál

A fura április, sőt tavasz miatt meghökkentő gázszámlákat kaphatnak a diktálós fogyasztók. Mindez azért érdekes, mert ezrek kaptak az elmúlt két hónapban mínuszos számlákat főleg a nagy meleg miatt. Az elmúlt 10 nap szokatlan hidege fordított esetek is hozhat. Megpróbáljuk elmagyarázni, hogy miért.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×