eur:
392.8
usd:
369.13
bux:
67289.07
2024. április 14. vasárnap Tibor
Nyitókép: Pixabay

Vége a Windows 10-nek, és ez beláthatatlan következményekkel jár

240 millió számítógép válik feleslegessé egy pillanat alatt.

Súlyos következménye lehet annak, hogy a Microsoft – jelen állás szerint – 2025 októberében nyugdíjazza a Windows 10-et: a Canalys Research becslései szerint világszerte 240 millió számítógép végezheti hulladékként a támogatás megszűnésével. Ez 480 millió kilogramm elektronikai hulladékot jelent, ami 320 000 autó tömegével egyenértékű – írja a hvg.hu.

Hiába a fizetős, kiterjesztett támogatás, amivel akár 2028-ig is kaphatnak biztonsági frissítéseket a felhasználók, a Canalys szerint költséghatékonyabb lehet egy új számítógép, mint fizetni a régi rendszer frissítéseiért.

A Windows 10-et futtató gépek igen nagy százaléka már egyáltalán nem frissíthető újabb Windowsra. Akkor sem, ha egyébként teljesítmény tekintetében még bőven évekig elég lenne egy ilyen számítógép bármire.

A felhasználóknak emiatt csak három lehetőségük lesz 2025 után:

  • fizetnek a Windows 10 frissítéseiért még három évig
  • új számítógépet vásárolnak
  • valamilyen támogatott Linux-disztribúcióra váltanak
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.15. hétfő, 18:00
Orbán Balázs
a miniszterelnök politikai igazgatója, az MCC kuratóriumának elnöke
Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Irán megindította támadását Izrael ellen, drónokat és rakétákat lőtt ki - Folyamatosan frissülő cikkünk

Szombat késő este Irán megindította támadását Izrael ellen: több hullámban száznál is több drónt indított útnak Irak légterén keresztül, valamint rakétákat is kilőttek. Izrael követi a drónok és rakéták útját, valamint légtérzárat rendelt el vasárnap hajnaltól. Vasárnap hajnalban megérkeztek az első hírek arról, hogy az amerikai haderő több drónt is megsemmisített Szíria és Jordánia felett. Irán közben vasárnap hajnalban azt is bejelentette, hogy a drón- és rakétacsapás lezártnak tekinthető, válaszlépésnek nevezték ezt a szombat éjszakai akciót Izrael Damaszkuszban végrehajtott  Cikkünket folyamatosan frissítjük a beérkező információkkal.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×