eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Microsoft

Bosszankodhatnak egyes windowsos felhasználók - ezt kell most tenniük

A Micorsoft 2024-et egy némileg félresikerült Windows-frissítési csomaggal indította.

Kedden kiadta a Microsoft az év első frissítéseit, melyek több más termék mellett a Windows 10 és 11 operációs rendszereket is érintették. Ez utóbbiak között a biztonsági javítások mellett funkciókat érintő problémákat is orvosoltak, ám úgy tűnik, hogy a Windows 10 esetében nem mindig fut le rendesen a frissítés - írta a hvg.hu. A felhasználói jelzések alapján ugyanis világszerte sok felhasználó panaszkodik arra, hogy a KB5034441 számú, BitLockert érintő javítás telepítése 0x80070643-as hibára fut, és nem fejeződik be.

A problémát már a Microsoft is említi a KB5034441-es frissítés támogatási oldalán, mondván „Előfordulhat, hogy egyes számítógépek nem rendelkeznek olyan helyreállítási partícióval, amely elég nagy a frissítés végrehajtásához”.

Ugyan leírják ezen az oldalon a partíció megnövelésének mikéntjét, azt inkább a kellő rutinnal rendelkező felhasználóknak ajánlja csak az oldal, melynek tanácsa szerint jobb lehet megvárni a hibajavítást javító javítást, amit remélhetőleg hamarosan kiad a Microsoft.

Az operációs rendszer működését egyébként érdemben nem zavarja a hiba, legfeljebb bosszantó lehet a beragadt frissítés.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Itt az új magyar vásárlási őrület: egyre több helyről távozhatunk fizetés nélkül

Erősen megoszlanak a vélemények a „buy now, pay later” (BNPL) jelenségről. Egyesek a vásárlói élményt forradalmasító üzleti lehetőséget, mások csak az áruhitel újrafestett változatát látják benne. Tény, hogy nálunk is sikerült mára megvetnie a lábát: fél év alatt ötszörösére ugrott azon online kereskedelmi helyek, webáruházak aránya Magyarországon, amelyek ezt az újfajta halasztott vagy részletfizetési lehetőséget kínálják. A finanszírozói oldalon már három magyar céget és két multit is találunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×