INFORÁDIÓ
2022. június 28. kedd
Irén, Levente

mta

lovász lászló

kisfilm

freund tamás

közgyűlés

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az irodájában, ahol interjút adott az MTI újságírójának 2018. július 12-én.

Kisfilmmel búcsúztak el Lovász László leköszönő MTA-elnöktől

Infostart

A Magyar Tudomány Akadémia 193. közgyűlésének végén vetítették le azt az összeállítást, amelyben kollégái, barátai emlékeznek vissza Lovász László hatéves akadémiai elnökségére.

A tisztújítás és a közgyűlési szavazások eredményeinek ismertetésével, a leköszönő elnök, Lovász László és az új elnök, Freund Tamás beszédével zárult az Akadémia 193. közgyűlése. A közgyűlés záróeseményén először Lovász László ismertette a közgyűlési szavazások és a tisztújítás eredményeit, az új tisztségviselőket, valamint a különféle akadémiai testületek választott tagjait.

Az eredmények ismertetése után Lovász László átadta az Akadémia pecsétnyomóját utódjának, Freund Tamásnak. Ezt a szimbolikus gesztust Pálinkás József korábbi akadémiai elnök vezette be 2014-ben hagyományteremtő szándékkal.

Freund Tamás elnöki nyitóbeszéde után következett az a kisfilm, amelyben kollégái, barátai emlékeznek vissza Lovász László hatéves akadémiai elnökségére, aki végül rövid búcsúbeszédben zárta be az eseményt és az Akadémia 193. közgyűlését.

A záróeseményről a teljes film megtekinthető, a búcsúvideó 30.58 percnél kezdődik.

Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018