eur:
392.7
usd:
365.93
bux:
66539.22
2024. április 26. péntek Ervin
Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke az irodájában, ahol interjút adott az MTI újságírójának 2018. július 12-én.
Nyitókép: MTI Fotó: Bruzák Noémi

Kisfilmmel búcsúztak el Lovász László leköszönő MTA-elnöktől

A Magyar Tudomány Akadémia 193. közgyűlésének végén vetítették le azt az összeállítást, amelyben kollégái, barátai emlékeznek vissza Lovász László hatéves akadémiai elnökségére.

A tisztújítás és a közgyűlési szavazások eredményeinek ismertetésével, a leköszönő elnök, Lovász László és az új elnök, Freund Tamás beszédével zárult az Akadémia 193. közgyűlése. A közgyűlés záróeseményén először Lovász László ismertette a közgyűlési szavazások és a tisztújítás eredményeit, az új tisztségviselőket, valamint a különféle akadémiai testületek választott tagjait.

Az eredmények ismertetése után Lovász László átadta az Akadémia pecsétnyomóját utódjának, Freund Tamásnak. Ezt a szimbolikus gesztust Pálinkás József korábbi akadémiai elnök vezette be 2014-ben hagyományteremtő szándékkal.

Freund Tamás elnöki nyitóbeszéde után következett az a kisfilm, amelyben kollégái, barátai emlékeznek vissza Lovász László hatéves akadémiai elnökségére, aki végül rövid búcsúbeszédben zárta be az eseményt és az Akadémia 193. közgyűlését.

A záróeseményről a teljes film megtekinthető, a búcsúvideó 30.58 percnél kezdődik.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×