INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Az ágyban kiderül: a nők tényleg egy másik bolygóról jöttek

Infostart / InfoRádió
Fektessen egy férfit egy ágyba egy olyan nővel, akit vonzónak talál. Meglesz az eredmény, a férfi azonnal megkívánja a nőt. Fordítva azonban nem ilyen egyértelmű a kísérlet kimenetele: a nők ebből a szempontból sokkal kiszámíthatatlanabbak.

Egy kutatásból kiderül, hogy a férfiak szervezete mindig reagál arra, ha testileg felizgatják őket, a nőknél ez csak kevesekre igaz. Mindezzel talán a nemek különbözőségéről alkotott legrégibb sztereotípiát erősítették meg, miszerint vajmi kevés esély van arra, hogy az erősebbik és a gyengébbik nem képviselői valaha is összhangba kerülnek.

A kutatók más tanulmányok eredményeit tekintették át, amelyek 1969 és 2007 között születtek. Az eredmények elkészítéséhez tehát összesen 2 500 nő és 1 900 férfi adatait tekintették át.

A férfiak reakciója szinte mennyiségi egységekkel is meghatározható, méghozzá azzal, mennyi vér áramlik a nemi szervükbe. A férfiak gondolatai és testük működése között szinte teljes az összhang, nem így a nőknél.

Vannak, akik azt mondják, bár vonzónak tartanak egy férfit, mégsem éreznek azonnal vágyat a közelükben, míg másoknál ez éppen fordítva történik.

Az ontariói Queen's University pszichológusa elmondta: kutatásukban arra keresték a választ, milyen összefüggésben áll egymással egy ember szubjektív szexuális tapasztalata, valamint a nemi szervek fizikai elváltozása. Arra azonban nem számítottak, hogy a nők és a férfiak között ekkora különbséget tapasztalnak.

Az Archives of Sexual Behaviour című szaklapban publikált tanulmány szerint további kutatásoknál hasznos lehet ennek a különbözőségnek az ismerete.

A kutatási eredmény egy nappal egy másik után jelent meg, amely szerint a G-pont - amelyet sokan a nők legintenzívebb erogén zónájának tartanak - valójában nem létezik.

A címlapról ajánljuk