eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Megvalósul a rémálom: eltűnnek a férfiak?

A férfiakat az elnőiesedés veszélye fenyegeti. Az ok: több ezer olyan vegyi anyagot használunk rendszeresen, amelyek megváltoztatják az emberek és az állatok viselkedését - figyelmeztetnek brit kutatók.

Kutatók azokra a szennyező anyagokra hívják fel a figyelmet, amelyek a női nemi hormont, az ösztrogént utánozzák. Ezen anyagok hatására több hal-, kétéltű-, madár- és hüllőfaj hím egyedei elnőisedtek, szervezetük tojássárga-fehérjét termel, ami normális körülmények között csak a nőstényekre jellemző.

A Chem Trust nevű környezetvédő csoport jelentése szerint ezek a veszélyes vegyi anyagok megtalálhatók az élelmiszerek csomagolásában, a tisztítószerekben, a műanyagokban, a szennyvízben és a festékekben, és a genitáliák deformitását, a spermiumok számának csökkenését - egyszóval a hímek elnőiesedését okozzák.

Különösen a halak vannak veszélyben. Egy másik kutatás arra hívta fel a figyelmet, hogy a Nagy-Britannia folyóiban élő hímek fele mutatja már az elnőiesedés jeleit.

Bár a Chem Trust vizsgálata kizárólag a veszélyes vegyi anyagok állatokra vonatkozó hatását vizsgálta, a tanulmány szerzői szerint az eredmény aggasztó lehet az emberek számára is.

Éppen ezért sürgős lépéseket sürgetett a tanulmány egyik szerzője, Gywnne Lyons, aki korábban a brit kormány tanácsadója volt. "Ha a vadállat populáció összeomlik, akkor már késő lesz. Márpedig ha nincs elég hím, akkor ez be fog következni" - figyelmeztetett.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×