eur:
393.8
usd:
367.74
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
A kenyai Eliud Kipchoge (b) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi maratonfutó versenyében a szapporói Odori Parkban 2021. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Kadzsijama Sudzsi

Veszélyes doppingbűnt követhetett el az olimpia előtt egy bahreini maratonista

"Jutalma" a versenyengedély felfüggesztése, és egy mindössze 25. hely az olimpián.

A doppingellenes szabályok megsértése miatt felfüggesztették a bahreini maratoni futó, el-Hasszán el-Abbasszi versenyzési engedélyét.

Az atlétika tisztaságát felügyelő nemzetközi testület (AIU) csütörtöki bejelentése szerint a 37 éves sportoló a tokiói olimpia augusztus 8-ai, maratoni versenyszámát követően szolgáltatott mintája hozott pozitív eredményt, mivel homológ vérátömlesztésre utaló jeleket mutattak ki nála.

A homológ vérátömlesztés során a sportoló szervezetébe más vére kerül, autológ esetben kapja vissza a sajátját.

El-Abbasszi 2:15:56 órás eredménnyel a 25. helyen végzett az olimpián, amelyet a férfiaknál a kenyai Eliud Kipchoge nyert meg 2:08:38 órás idővel.

Egy bahreini atlétát, az 1500-as futó Szadik Mikhu versenyzési engedélyét már korábban felfüggesztették, mivel a tokiói olimpia alatt vérátömlesztést kapott.

A folyamatban lévő esetekben megvárják a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) eljárásának lezárását, amely megállapítja, hogy a gyanúsítottak valóban megsértették-e a doppingellenes szabályokat, és ha igen, milyen következményekkel, szankciókkal kell szembenézniük.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×