eur:
396.48
usd:
369.72
bux:
70413.17
2024. június 25. kedd Vilmos
A kenyai Eliud Kipchoge (b) a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpia férfi maratonfutó versenyében a szapporói Odori Parkban 2021. augusztus 8-án.
Nyitókép: MTI/AP/Kadzsijama Sudzsi

Veszélyes doppingbűnt követhetett el az olimpia előtt egy bahreini maratonista

"Jutalma" a versenyengedély felfüggesztése, és egy mindössze 25. hely az olimpián.

A doppingellenes szabályok megsértése miatt felfüggesztették a bahreini maratoni futó, el-Hasszán el-Abbasszi versenyzési engedélyét.

Az atlétika tisztaságát felügyelő nemzetközi testület (AIU) csütörtöki bejelentése szerint a 37 éves sportoló a tokiói olimpia augusztus 8-ai, maratoni versenyszámát követően szolgáltatott mintája hozott pozitív eredményt, mivel homológ vérátömlesztésre utaló jeleket mutattak ki nála.

A homológ vérátömlesztés során a sportoló szervezetébe más vére kerül, autológ esetben kapja vissza a sajátját.

El-Abbasszi 2:15:56 órás eredménnyel a 25. helyen végzett az olimpián, amelyet a férfiaknál a kenyai Eliud Kipchoge nyert meg 2:08:38 órás idővel.

Egy bahreini atlétát, az 1500-as futó Szadik Mikhu versenyzési engedélyét már korábban felfüggesztették, mivel a tokiói olimpia alatt vérátömlesztést kapott.

A folyamatban lévő esetekben megvárják a Nemzetközi Tesztelő Ügynökség (ITA) eljárásának lezárását, amely megállapítja, hogy a gyanúsítottak valóban megsértették-e a doppingellenes szabályokat, és ha igen, milyen következményekkel, szankciókkal kell szembenézniük.

Címlapról ajánljuk
Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül
"Kötelesség"

Csoboth Róbert fiáról, Kevinről: erre a gólra vártam tőle 18 éven keresztül

Csoboth Kevin soha nem fogja tudni azt mondani, hogy én mint szülő nem tettem érte meg mindent – mondta az InfoRádióban az édesapa. Csoboth Róbert beszélt fia pályafutásának kezdetéről, a nehézségekről és arról is, hogy a skótok elleni gól milyen kapukat nyithat meg előtte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.06.25. kedd, 18:00
Böcskei Balázs politológus, az IDEA Intézet stratégiai igazgatója
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×