eur:
397.67
usd:
364.47
bux:
72218.86
2024. augusztus 3. szombat Hermina
Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Siklósi Gergely (b-j) ünnepel a 2024-es párizsi nyári olimpia férfi párbajtőr csapatversenyének elődöntőjében vívott mérkőzésük után a Grand Palais kiállítócsarnokban 2024. augusztus 2-án. A francia csapat legyőzésével döntőbe jutott a magyar férfi párbajtőr-válogatott.
Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

Siklósi Gergely nyerte az utolsó párbajt, olimpiai bajnok a csapat – a magyarok párizsi aranypéntekje

Olimpiai bajnok lett a férfi párbajtőr-válogatott. Major Veronika pisztolylövésben, Milák Kristóf a 100 méteres pillangóúszásban a legjobb eredménnyel jutott a döntőbe.

ATLÉTIKA. Takács Boglárka remek futással, országos csúccsal bejutott a 100 női sík elődöntőjébe. A világ leggyorsabb 27 futónője közé. A férfi kalapácsvetős selejtezőjében Halász Bence, bár néhány centivel elmaradt a szinttől, döntőbe jutást érő eredményt ért el. Varga Donát és Rába Dániel kiesett. A női 5000 méter 1. fordulójában Wagner-Gyürkés Viktória búcsúzott.

KÉZILABDA. A férfi válogatott – bár sokáig jól tartotta magát – 26-22-es vereséget szenvedett a továbbra is százszázalékos dán csapattól. Vasárnap a továbbjutáshoz nyerni kellene a franciák ellen. .

SPORTLÖVÉSZET. A női 25 méteres pisztolylövés selejtezőjében Major Veronika az első helyen végzett és jutott a nyolcad döntőbe. Fábián Sára Ráhel is nagyon jól lőtt, a 14. helyen végzett, három körrel maradt le a döntőről.

ÚSZÁS. Sebestyén Dalma 200 vegyesen és Késely Ajna 800 gyorson nem jutott tovább a délelőtti programból. Milák Kristók (legjobb idővel) és Kós Hubert, a 100 m pillangón igen. Az esti programban Milák Kristóf megnyerte a középdöntőjét és a legjobb idővel került a döntőbe. Kós Hubert nem lépett tovább.

VITORLÁZÁS. Érdi Mária a 24., Vadnai Jonatán a 17. helyen áll a pénteki versenynap után.

VÍVÁS. A férfi párbajtőrcsapat a negyeddöntőben Kazahsztánt, az elődöntőben, óriási bravúrral, Franciaországot győzte le, egyaránt 45-30-ra. A döntőben óriási csatát vívott a négy fiú, Koch Máté, Siklósi Gergely, Andrásfi Tibor és a helyére beálló Nagy Dávid nagyon taktikusan, minden tusra figyelve győzte le az olimpiai bajnoki címet védő japánokat. Siklósi Gergely egy tusra vívott az aranyért az egyéni olimpiai bajnok Kano Koki ellen – s bevitte a győztes, szó szerint aranytust.

VÍZILABDA. A női válogatott az esti programban Kínával játszott. A második negyedtől jól játszva 17-11-re nyert, s bejutott a negyeddöntőbe.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.08.05. hétfő, 18:00
Pletser Tamás
az Erste Bank olaj- és gázipari elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×