eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

A portugálok vért isznak a magyar válogatott elleni meccs előtt

A portugál válogatott gól nélküli döntetlent játszott Ausztriával a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján, az F csoport második fordulójában. Nani fogadkozik: a magyarok ellen majd sikerül nyerniük!

Nyernünk kellett volna, megtettünk mindent ezért, gyakorlatilag mindent jól csináltunk, de a labda megint nem akart a kapuba jutni – sajnálkozott a 0–0-s döntetlen után Nani. Nem mentegetőzhetünk azzal, hogy a labda nem megy be - idézi Nanit a nemzetisport.hu. 

Nani szerint ők voltak a jobbak az Ausztria elleni mérkőzésen, ismét uralták a meccset egy olyan ellenféllel szemben, amely szintén kitűnően focizott. "De eljön a mi időnk is, mégpedig már a következő meccsünkön. Nincs más út, így kell történnie” - fogadkozott a portugál válogatott játékos.

A portugál válogatott gól nélküli döntetlent játszott Ausztriával a franciaországi labdarúgó Európa-bajnokság szombati játéknapján, az F csoport második fordulójában.

Eredmény, F csoport, 2. forduló:

Portugália-Ausztria 0-0

-----------------------

Párizs, Parc des Princes, 42 ezer néző, v.: Nicola Rizzoli (olasz)

sárga lap: Quaresma (31.), Pepe (40.), illetve Harnik (47.), Fuchs (60.), Hinteregger (78.), Schöpf (86.)

Portugália:

----------

Patricio - Vieirinha, Pepe, R. Carvalho, Guerreiro - Quaresma (J. Mário, 71.), W. Carvalho, Moutinho, A. Gomes (Éder, 83.) - Nani (Rafa Silva, 89.), C. Ronaldo

Ausztria:

---------

Almer - Klein, Prödl, Hinteregger, Fuchs - Harnik, Ilsanker (Wimmer, 87.), Baumgartlinger, Arnautovic - Alaba (Schöpf, 65.), Sabitzer (Hinterseer, 85.)

II. félidő:

----------

78. perc: a játékvezető úgy ítélte meg, hogy Hinteregger szabálytalankodott Ronaldóval szemben a tizenhatoson belül, de a sértett a kapufára lőtte a büntetőt.

A kezdőként pályára lépő Cristiano Ronaldo pályafutása 128. válogatott mérkőzését játszotta, ezzel megdöntötte Luis Figo csúcsát, és immár önállóan vezeti a portugálok örökranglistáját.

Az első nagy helyzet az osztrákok előtt adódott, de a 3. percben Harnik közelről a kapu mellé fejelt. A 12. percben Nani lövését lábbal, Vieirinha kísérletét pedig kézzel védte Almer kapus - írja az MTI. A 22. percben Ronaldo lapos lövése ment a kapu mellé, majd egy szögletet követően Nani fejelt a keresztlécre. A szünet előtt Alaba szabadrúgása után a gólvonalról mentettek a portugálok.

A játék képe a folytatásban sem változott, a portugálok támadójátéka volt a meghatározó, Ausztria válogatottja az ellentámadásokra apellált. Az 55. percben Ronaldo mindkét lövését védte Robert Almer. A kihagyott büntető után, a 85. percben Ronaldo betalált, de a bíró les miatt - jogosan - nem adta meg a gólt.

A portugálok fölényére jellemző, hogy 23 alkalommal kísérleteztek kapura lövéssel, az osztrákok viszont csak háromszor. Ezek közül 10, illetve 2 találta el a kaput.

Az F csoportot a harmadik forduló előtt a magyar válogatott vezeti, amely szerdán Portugáliával találkozik.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×