INFORÁDIÓ
2022. május 27. péntek
Hella

ausztria

2022.05.23. 16:46

Csak egy nagy párt állít ellenjelöltet az újrainduló Alexander van der Bellennek

Általános támogatás fogadta Ausztriában Alexander van der Bellen államfő bejelentését arról, hogy újraindul a köztársasági elnöki tisztségért. Újraválasztása biztosra vehető, az elmúlt években az ország több belpolitikai vihart vészelt át, amiben nagy szerepe volt az elnök tekintélyének és józanságának.
2022.05.19. 15:37

Kirobbant a nagy vita Ausztriában a semlegesség mítoszáról

Finnország és Svédország búcsút mond a semlegességnek, és a NATO-hoz kíván csatlakozni. A semleges Ausztriában fellángolt az ezzel kapcsolatos vita. Az alpesi köztársaság azonban elzárkózik a finn, illetve svéd példa követésétől.
2022.05.17. 07:40

Az osztrákok továbbra is nemet mondanak a NATO-ra

Finnország és Svédország hivatalosan már jelezte a NATO-hoz való csatlakozási kérelem benyújtásának a szándékát, az ugyancsak semleges Ausztria azonban határozottan elutasítja ezt.
2022.05.13. 19:10

Új megméretés előtt az osztrák kancellár

Kongresszust tart a hét végén a konzervatív Osztrák Néppárt (ÖVP), amely a Zöldekkel koalícióban kormányozza a szomszédos Ausztriát. A küldöttek hivatalosan megválasztják a nagy hagyományokkal rendelkező párt elnökét, aki minden kétséget kizáróan a jelenlegi kancellár. Karl Nehammer a múlt év végén két előd két hónapon belül történt rendkívüli lemondását követően foglalta el a kancellári széket, de pártjában eddig csak jó katonának számított.
2022.05.11. 15:39

Tovább marad a magyar határon is az osztrák ellenőrzés

Ausztria legalább fél évvel meghosszabbítja a 2015-ös menekültválság során a szlovén és magyar határán bevezetett ellenőrzést - tájékoztatta szerdán az osztrák belügyminisztérium az APA hírügynökséget.
×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018