eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 4. szombat Flórián, Mónika
A katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzésének közvetítését néző angol szurkolók ünnepelnek az angol Harry Kane egyenlítőgólja után a londoni Wembley parkban 2022. december 10-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Tolga Akmen

Harry Kane elmondta, mit lehet most tenni – reakciók

A csatár büntetőt hibázott a vb-negyeddöntőben, Anglia kiesett Franciaországgal szemben.

Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint egy kis szerencse is kellett ahhoz, hogy legyőzzék szombaton Angliát a katari világbajnokság negyeddöntőjében.

A címvédő Franciaország lett az első csapat, amely a rendes játékidőn belül harcolta ki a továbbjutást, ami annak is köszönhető, hogy Harry Kane az ellenfél 2-1-es vezetésénél 11-est hibázott a mérkőzés hajrájában.

Deschamps a meccs után azt mondta, hogy egy technikailag és fizikailag is erős Anglia lépett pályára, ezért rendkívül kiélezett volt a találkozó.

"Nagyszerű, hogy újra a legjobb négy között lehetünk. Volt egy kis szerencsénk is, két büntetőt adtunk az ellenfélnek, de a szívünk vitt előre bennünket, és megőriztük a vezetést" - értékelte csapata teljesítményét az 54 éves szakember.

Az utolsó percekben büntetőt rontó Harry Kane nagyon csalódott volt, hogy nem tudott másodszor is kiegyenlíteni, de összességében elégedett volt a meccs után.

"Ez egy olyan dolog, amivel együtt kell élnem, és el kell fogadnom, hogy nem sikerült.

Büszkék lehetünk magunkra, és ez a csapat fényes jövő elé nézhet" - mondta a 29 éves támadó.

Gareth Southgate angol szövetségi kapitány is pozitívan nyilatkozott a negyeddöntő után, és hozzátette, hogy nem fog hirtelen döntést hozni a jövőjét illetően.

"Azért jöttünk, hogy megnyerjük a világbajnokságot. Hittünk is a sikerben, és ezzel címvédő elleni a teljesítménnyel megmutattuk, hogy akár még képesek is lehettünk volna erre" - mondta.

A franciák a jövő szerdai elődöntőben a portugálokat kiejtő Marokkóval csapnak össze.

(Nyitóképünkön a katari labdarúgó-világbajnokság Anglia-Franciaország negyeddöntő mérkőzésének közvetítését néző angol szurkolók a londoni Wembley parkban 2022. december 10-én.)

Címlapról ajánljuk
Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.

Lehet, hogy most a britek átléptek egy határt

Kijev nyugati szövetségesei eddig megtiltották az ukrán erőknek, hogy a nyugatról szállított fegyvereket Oroszországon belüli helyszínek ellen használják
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×