eur:
393.49
usd:
368.24
bux:
66258.84
2024. április 24. szerda György
A holland Virgil van Dijk (b) és a szenegáli Iliman Ndiaye a katari labdarúgó-világbajnokság A csoportjának első fordulójában játszott Szenegál-Hollandia mérkőzésen a dohai al-Tumama Stadionban 2022. november 21-én.
Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Meszara

Van Gaalért küzdenek a hollandok

Rákkezelésen átesett szövetségi kapitányukért, Louis van Gaalért küzdenek a hollandok a katari labdarúgó-világbajnokságon.

Virgil van Dijk csapatkapitány megindító szavakkal ecsetelte hétfőn az Oranje hozzáállását:

"Emberek vagyunk, és mindannyiunkat sokkolt, amikor megtudtuk, hogy beteg. Louis erős, és mindenben támogatjuk őt. Biztosan nagyon nehéz neki kezelni ezt a helyzetet, de fantasztikusan csinálja" - mondta a Liverpool hátvédje. "Nagyszerű fickó, és érte küzdünk, mert tudjuk, hogy ez az utolsó vb-je."

A 71 éves Van Gaal áprilisban jelentette be, hogy prosztatarákban szenved, és már 25 sugárkezelésen esett át. Ezekre sokszor esténként, a csapat edzőtáborából surrant ki, mert nem akarta betegségével terhelni a játékosokat.

Az Ajax Amsterdammal Bajnokok Ligáját nyert. Az FC Barcelonát, a Manchester Unitedet és a Bayern Münchent is vezető edző harmadik alkalommal irányítja a holland nemzeti csapatot, mellyel 2014-ben világbajnoki bronzérmet nyert. Mostani megbízatása a vb után jár le, helyét majd Ronald Koeman veszi át az Oranjénál.

A hollandok hétfőn Szenegál 2-0-s legyőzésével kezdtek a vb-n, és a folytatásban Ecuadorral és a házigazda Katarral találkoznak a csoportkörben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Drasztikusan megnőtt ez emberiség energiafelhasználása - Zajlik az energetikai forradalom

Bár most minden rossz okozójának az üvegházhatású gázokat tartjuk, földtörténeti időtávon nézve a tüzet alig néhány perce használjuk. Az emberiség energetikai növekedése hatalmas, az ókori Egyiptomban 3500 kcal-t használtak fel az emberek naponta, ma ez fajlagosan 250 000 kcal fejenként - emelte ki a Portfolio Sustainable Tech 2024 konferenciájának harmadik szekciójában Molnár Szabolcs, az MVM Zrt. termelési felügyeleti igazgatója. Hogy mi a hidrogén szerepe, illetve hogy állunk a szél vagy a fotovoltaikus energia terén, arról is beszéltek a szakértők.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×