eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Az amerikai Timothy Weah a katari labdarúgó-világbajnokság B csoportjának első fordulójában játszott  Egyesült Államok-Wales mérkőzésen az ar-rajjáni Ahmad bin Ali Stadionban 2022. november 21-én.
Nyitókép: MTI/AP/Ashley Landis

Ilyen sem volt még futballvébén: államelnök fia szerzett gólt

Tudomásunk szerint először szerzett világbajnokságon gólt egy regnáló államelnök fia. Ráadásul nem is annak az országnak a színeiben, amelyet a politikus vezet. Ha ez így túl talányos, íme a megfejtés: George Weah, az egykori aranylabdás futballista 2018 óta Libéria államelnöke. Fiai közül a harmadiknak született Timothy hétfő este megszerezte az Egyesült Államok válogatottjának első gólját a 2022-es világbajnokságon.

Timothy Weah Brooklynban született 2000. február 22-én, édesapja abban az esztendőben a Manchester City, a Chelsea és az Olympique Marseille játékosa is volt, öt évvel azt követően, hogy kiérdemelte a France Football aranylabdáját, s a FIFA is a világ legjobbjának választotta.

Timothy Brooklynban élve nőtt fel, – az édesapa gyakori utazásai miatt elsősorban – jamaicai édesanyjával és két testvérével, Marthával (Titával) és George juniorral, aki ugyancsak profi játékos lett. A fiúk között tizenhárom év a korkülönbség.

A legifjabb Weah 2013-ig kisebb klubokban játszott, majd a New York Red Bull kölyökjátékosa lett. Aligha kétséges, hogy segített a családnév abban, hogy 2014-ben a Paris Saint-Germain kötelékébe került, abban viszont már aligha, hogy a 2017–2018-as és a 2018–2019-es idényben az első csapatban is bemutatkozhatott. 2019 elején kölcsön vette a Celtic, majd nyáron visszatért Franciaországba, azóta a Lille OSC játékosa.

Bár választhatott a jamaicai, a libériai, a francia és az amerikai válogatott között, mint mondta, ez nem volt nehéz döntés, érzelmi alapon voksolt a USMNT, az Egyesült Államok férfi labdarúgó-válogatottja mellett.

A walesiek elleni volt a negyedik gólja a válogatottban – de vitathatatlanul a legfontosabb.

Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×