eur:
393.38
usd:
368.16
bux:
65885.93
2024. április 24. szerda György
Kenderesi meglepődött, Cseh László a lelkét ápolta

Kenderesi meglepődött, Cseh László a lelkét ápolta

Három magyar jutott tovább a vizes világbajnokság úszóversenyeinek kedd délelőtti programjából. Cseh László futamgyőzelme jót tett a lelkének, Kenderesi Tamás pedig jelezte: maradt még benne.

A legjobb idővel jutott be a 200 méteres pillangóúszás elődöntőjébe Cseh László. A szám világbajnoki címvédője a második 100-on húzott el a mezőnytől, és 1:54.08 perces idővel, nagy fölénnyel nyerte futamát, többek között régi nagy riválisát, Chad Le Clos-t is alaposan megelőzve.

„Nagyon jónak éreztem az úszást. Úgy ugrottam be, hogy reggel is szeretnék egy jót úszni,

ez nagyon kellett a lelkemnek.

Úgy éreztem, hogy annyira nem haltam meg, az utolsó 25 méteren még jobban fel tudtam volna használni az emberek biztatását” – mondta.

Az InfoRádió kérdésére, hogy ezzel az idővel erődemonstrációt is tartott-e, azt felelte: saját magának volt fontos a jó eredmény.

„A lelkemnek kellett, hogy megmutassam: igen, tudok jól úszni 200 pillangón, mert idén nem voltak kirobbanó eredményeim. A döntőben ennél jobb kell, de délelőtti úszásnak ezzel is elégedett vagyok.”

A nyolcadik vb-jén induló versenyző azt mondta: a délutáni elődöntőben még megpróbál javítani.

„Az olimpián is elbohóckodtam az előfutamban és a középfutamban, és mire oda kerültünk a döntőre, elment az önbizalmam, hogy tudok egyáltalán úszni. Ezt szépen fel kell építeni. Ehhez kezdésnek jó volt a mostani úszás.”

Szintén futamgyőztesként, összesítésben a hetedik idővel (1:55.96) jutott tovább Kenderesi Tamás. Az olimpiai bronzérmes szerint sok maradt még benne a folytatásra, ezzel jelezte kezével is – "mindenki nyugodjon meg" - a beérkezés után.

„Az utolsó hossz előtt láttam, hogy mennyien előttem vannak, és nem esett jól, de kompenzáltam. Nem hittem benne, hogy sikerülni fog, mert nagyon előttem voltak,

meglepődtem, hogy elsőként értem be.

A tervet teljesítettem az idővel, délután egy másodperccel jobban kell úszni. Sok van még bennem” – fejtette ki.

Az elődöntőben Cseh és Kenderesi egy futamban úszik, a két nagy rivális japán pedig előttük áll rajtkőre

„Ez okos úszás volt. Nem biztos, hogy jól jött ez a ritmusváltás, de muszáj volt megtennem, hogy normális pozíciót érjek el, és abból ússzak délután. A második futamba kerülök, és ez sokat jelent, mert látni fogom, hogy az előttem úszók mit teljesítettek” – mondta a 20 éves pécsi versenyző, aki nagyon élvezte a közönség biztatását is.

Szintén bejutott az esti elődöntőbe Hosszú Katinka 200 gyorson. Futamában második lett 1:56.43-mal az olasz Federica Pellegrini mögött, és összesítésben a harmadik legjobb eredményt érte el. A másik futamot a címvédő amerikai Katie Ledecky nyerte. A két szupersztár a középdöntőben sem mérheti össze tudását közvetlenül, mivel nem azonos futamban indulnak.

Ebben a számban Verrasztó Evelyn a 23. lett 1:59.92 perccel.

„Fantasztikus ennyi ember előtt úszni, de

a teljesítményemet nagyjából nullásra értékelem.

Elég rosszul ment az úszásom, én sem értem, hogy miért, hiszen a bemelegítés is jól sikerült. Nem akar valamiért összeállni, de remélem, a váltóig sikerül javítani” – mondta.

Férfi 50 mellen Financsek Gábor a 43., 800 gyorson Gyurta Gergely a 21. lett.

Az esti programban a férfi 200 pillangó és a női 200 gyors elődöntői mellett két fináléra lesz érdemes figyelni különösen. 17:32-kor kezdődik a férfi 200 gyors döntője Kozma Dominikkel, aki Sós Csaba szövetségi kapitány szerint csúcsformában van. Ezt követően 17:40-kor a női 1500 gyors következik az éremesélyes Kapás Boglárkával és Késely Ajnával.

Délelőtt Adam Peaty 26.10 másodpercre javította a férfi 50 méter mellúszás világcsúcsát, este pedig női 100 méter mellen várható rekorddöntés, mivel az orosz Julija Jefimova mindössze egy századdal maradt el ettől az elődöntőben.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×